Efterlønsudgifterne overhaler udbetalingerne til dagpenge

Udgivet den 18-07-2000  |  kl. 10:28  |  

København--18. juli--NetPosten--Ifølge nye tal fra A-kassernes Samvirke er udgifterne til efterløn for første gang højere end dagpengeudbetalingerne, skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Opgørelsen viser at landets a-kasser i 1999 udbetalte 17,2 mia. kr. til danskere på efterløn, mens udgifterne til dagpengemodtagerne kun beløb sig til 15,9 mia. kr. Dette er den omvendte fordelingen i forhold til 1998, hvor efterlønsudbetalingerne blev på 15,7 mia. mod 18 mia. kr. på dagpengekontoen.

I A-kassernes Samvirke er man ikke foruroliget over de stigende udgifter til efterløn. Der er tale om en simpel omfordeling af udgifterne mener man.

- 40-50 pct. af efterlønnerne er kommet direkte fra ledighed eller fra overgangsydelse, og dermed er der ad den vej sparet penge på andre poster, bl.a. til aktivering, siger Lars Preisler, A-kassernes Samvirke.

Han forudser at man i de kommende år vil se en væsentlig stigning i antallet af efterlønnere, når den store 68-generation trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder