Equinor får grønt lys til planerne for flydende havvindpark i Norge

Udgivet den 08-04-2020  |  kl. 14:40  |  
Arkiv: Foto

Oliegiganten Equinor, der tidligere gik under navnet Statoil, har fået grønt lys af de norske myndigheder til selskabets planer for udviklingen og driften af en flydende havvindmøllepark i Norge.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet onsdag.

Projektet går under navnet Hywind Tampen, og havindmølleparken vil bestå af 11 vindmøller med en samlet kapacitet på 88 megawatt.

Hywind Tampen står til at blive den første flydende havvindmøllepark, der skal levere elektricitet til at drive offshore olie- og gasplatforme. Det drejer sig om Snorre- og Gullfaks-platformene i den norske del af Nordsøen.

Det er tidligere kommet frem, at vindmølleproducenten Siemens Gamesa skal levere vindmøllerne til det flydende havvindprojekt, der efter planen skal være klar til at blive sat i drift i 2022.

Ifølge Equinor vil de samlede investeringer til projektet løbe op i næsten 5 mia. norske kr., svarende til omkring 3,4 mia. danske kr. Selskabet har fået 2,3 mia. norske kr. i støtte fra myndighederne i Norge til projektet.

Udviklingen af flydende havvind er stadig i den tidlige fase, og Equinor står også bag den første flydende havvindpark, Hywind Scotland, der begyndte at producere strøm i oktober 2017. Parken har fem møller og en samlet kapacitet på 30 megawatt.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder