Ericssons restrukturering skaber mirakler for indtjeningsevnen

Udgivet den 16-04-2024  |  kl. 07:32  |  

Den svenske telenetværkskæmpe Ericsson omsatte for lidt mindre end venteti første kvartal, men solid omkostningsfokus har skabt mirakler for indtjeningsevnen.

Salget dykkede organisk med 14 pct. i første kvartal som følge af et fald på 19 pct. i Networks-divisionen. Det rapporterede salg faldt 15 pct. til 53,3 mia. svenske kr., hvor analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet 54,8 mia. svenske kr.

Den justerede bruttomargin er forbedret til 42,7 pct. fra 39,8 pct., hvilket er betydeligt over analytikerprognosen på 40,2 pct.

Den bedre end ventede udvikling er drevet af en konkurrencedygtig produktportefølje, omkostningstiltag, forbedret kommerciel disciplin samt øgede IPR-licensindtægter, fremgår det af regnskabet.

Det afspejles også i den justerede driftsindtjening, EBIT, der er steget 7,0 pct. til 4,31 mia. svenske kr., hvilket dog blandt andet tilskrives en positiv engangspost på 1,9 mia. svenske kr.

- Hvis de nuværende tendenser fortsætter, forventer vi, at vores salg vil stabilisere sig i løbet af andet halvår, da vi vil drage fordel af de seneste kontraktvindinger og normaliseringen af kundelagerniveauet i Nordamerika, siger koncernchef Börje Ekholm.

Han venter også, at bruttomarginen i Networks vil blive på 42-44 pct. i andet kvartal, og at marginerne bør drage fordel af det forbedrede forretningsmiks i andet halvår.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯