Europa/aktier: Asien inspirerer til fortsat positivt momentum

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 12:50  |  

De europæiske aktiemarkeder bevarer tirsdag det positive momentum, der mandag afløste en uge med kurstilbagegang.

Inspirationen til den fortsatte revanche er hentet i Kina, hvor statslig intervention i aktiemarkedet ifølge de europæiske handlere vil begrænse den kinesisk markedsuro. Tirsdags var der fremdrift i de kinesiske aktier efter udtalelser fra den kinesiske centralbank om, at stabilitet vil genindfinde sig i markedet.

Men også formiddagens positivt overraskende nøgletal for væksten i eurozonen bidrager til den opløftende stemning. De viste en vækst i andet kvartal på 0,4 pct. på kvartalsbasis, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 0,3 pct.

Udviklingen afspejles i en stigning for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks på 2,0 pct. til 361,9. I London stiger det toneangivende FTSE100 indeks 2,0 pct., med DAX-indekset i Frankfurt og CAC 40-indekset i Paris stiger henholdsvis 2,3 pct. og 1,9 pct.

På selskabsniveau er der markant stigning på 32,5 pct. til den engelske forsikringsmægler Amlin, der er på vej til at blive opkøbt af japanske MS&D Insurance Group.

Mindre spektakulært løftes den tyske energiproducent og -distributør RWE 7,4 pct. i forlængelse af en opgradering af anbefalingen fra Kepler Cheuvreux til "hold".

Aktien i den tyske kæmpebank, Commerzbank, ligger på Stoxx-indeksets andenplads med en stigning på 7,9 pct. Banken nyder - ligesom sin kollega Deutsche Bank - positiv omtale hos JP Morgan, der løfter anbefalingen af banken til "overvægt" fra "neutral" og føjer den til sine seks favoritbank-aktier. I øvrigt i selskab med Nordea og Danske Bank samt schweiziske UBS, Lloyds og Deutsche Bank. Finansaktierne stiger på sektorbasis 2,3 pct. som den mest sektor i tirsdagens Stoxx-indeks.

Generelt er tirsdagen en god dag for mineselskaberne, der som sektor stiger 1,8 pct. Forventninger til stigende kinesisk efterspørgsel efter stål og kobber er med til at trække blandt andre Rio Tinto-aktien 2,7 pct. højere.

Negativt tegner dagen sig for franske Television Francaise, T.F.1, der belastes af udtalelser fra regeringen om muligheden for genindførelse af reklamer på aftenfladen hos statsejet tv. Aktien i det privatejede tv-selskab falder 5,8 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Europa❯  Aktier❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder