Europa/aktier: BMW's nedjustering sætter aktierne under pres

Udgivet den 10-09-2024  |  kl. 13:47  |  

En solid nedjustering fra BMW er tirsdag med til at sende de europæiske aktier i bakgear.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger tirsdag eftermiddag med et fald på 0,1 pct. efter en solid stigning på næsten 1 pct. mandag.

Den rentefølsomme ejendomssektor ligger med et plus på 1 pct. med stigninger på godt 2,5 pct. for svenske Fastighets AB Balder og Castellum.

Det sker forud for torsdagens rentemelding fra Den Europæiske Centralbank, ECB, der ventes at sænke renten med 25 basispoint.

- Jeg tror ikke, at ECB vil foretrække at være for dueagtig på dette tidspunkt. Der er ikke noget vækstmandat til ECB sammenlignet med den amerikanske centralbank, der har et dobbelt mandat, siger Geoff Yu, senior makrostrateg hos BNY, ifølge Reuters.

- Udviklingen på den anden side af Atlanten er stadig den vigtigste drivkræft for stemningen lige nu. Balancen er formentlig en smule for skæv til fordel for den amerikanske centralbank.

Handlerne vil onsdag have fokus på den amerikanske inflationsrapport, for at få større klarhed over størrelsen af centralbankens rentenedsættelse på rentemødet i næste uge.

Den tyske bilproducent BMW dykker 7,3 pct. efter en nedjustering af forventningerne til 2024.

BMW henviser blandt andet til et svagt kinesisk marked samt problemer med et bremsesystem fra Continental, der dykker 6,9 pct. på nyheden.

Nedjusteringen trækker også konkurrenterne med ned med fald på 3,6 pct. til Volkswagen og 3,7 pct. til Mercedes-Benz Group.

Der er også solidt pres på aktien i Astrazeneca, der dykker 3,4 pct. efter at have offentliggjort resultater fra et studie med en lægemiddelkandidat til behandling af ikke-småcellet lungekræft.

Resultaterne kaldes ifølge analytikere hos finanshusene Oddo BHF og UBS for "skuffende".

I den modsatte ende af eliteindekset ligger det franske it-service- og konsulentselskab Capgemini med en fremgang på 6,5 pct.

Baggrunden er en positiv analyse af potentialet i aktien fra Bank of America, der vurderer, at analytikernes estimater på mellemlang sigt er blevet mere realistiske efter Capgeminis nedjustering i juli.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯