Europa/aktier: Danske Chr. Hansen helt i bund i usikkert marked

Udgivet den 10-10-2019  |  kl. 13:07  |  
Aktie tabel

Begejstringen er begrænset, men ikke helt fraværende i det europæiske aktiemarked torsdag ved middagstid.

Efter en kortvarig positiv udvikling fra handelsstart vendte udviklingen, og midt på dagen ligger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks omkring 380 og dermed marginalt lavere end onsdagens lukkeniveau.

Overordnet er markedet usikkert på grund af udviklingen i handelsforhandlingerne mellem USA, som giver anledning til uensartede rapporter.

Til den negative side tæller amerikanske restriktioner mod kinesiske selskaber og embedsmænd ved ugens begyndelse, ligesom at forlydender om, at kinesiske topforhandlere vil afkorte forhandlingerne, trækker i samme retning.

Omvendt regnes det for positivt, at der faktisk er forhandlinger på topniveau med henblik på at afværge, at nye tariffer træder i kraft i næste uge, og der tales om en mindre, midlertidig aftale.

Men en sådan aftale har præsident Donald Trump imidlertid afvist som et muligt udkomme af forhandlinger. Trump forlanger en "big deal" - en stor aftale.

På de tunge aktiemarkeder er der stigninger på 0,5 pct. for CAC 40-indekset i Paris, på 0,1 pct. for det tyske DAX-indeks, mens FTSE 100-indekset i London ligger stort set uændret.

Den negative udvikling kommer fra Stockholm og ikke mindst fra København, hvor det toneangivende C25-indeks falder 0,9 pct.

Det skyldes især et fald på 13,9 pct. til ingrediensselskabet Chr. Hansen i forlængelse af de skuffende forventninger, selskabet offentliggjorde i forbindelse med sit kvartalsregnskab torsdag morgen.

Det markante kursfald giver den danske aktie en plads allernederst i Stoxx 600-indekset.

Her har det selskab af hollandske Koninklijke Philips - eller bare Philips - som taber 8,0 pct. efter varsling om, at selskabet ikke vil nå sine mål for 2019 for forbedring af overskudsgraden på grund af blandt andet handelstariffer.

På plussiden i Stoxx 600-indekset ligger den franske luksusvarekoncern LVMH Moet Hennessy øverst med et plus på 4,1 pct. efter at det er kommet frem, at Louis Vuitton, som er et af selskaberne i koncernen, overgår sine egen forventninger til salget i tredje kvartal.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder