Europa/aktier: Fremgang på britisk valgdag - især til tyske Continental

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 13:12  |  

En lille stigning i onsdagens data for nytilmeldte ledige i USA synes torsdag at have større effekt på de europæiske aktiemarkeder end dagens parlamentsvalg i Storbritannien og den kommende og afgørende anden runde i det franske valg på fredag.

- De europæiske aktier stiger torsdag på baggrund af optimisme i forhold en amerikansk rentenedsættelse efter svage økonomiske data, konstaterer nyhedsbureauet Reuters torsdag middag.

I London er det plus til det ledende FTSE 100-indeks på 0,8 pct., og det samme gælder CAC 40-indekset i Paris, mens det tyske DAX-indeks nøjes med et plus på 0,4 pct.

Den samlede udvikling målt på det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks er et plus på 0,6 pct.

Resultatet af det britiske valg, som ventes at blive en sejr til Labour, vil ikke have meget effekt. Det er allerede indregnet af markedet, siger seniormakrostrateg i Rabobank Bas van Geffen til Reuters.

I Frankrig noterer handlerne ifølge nyhedsbureauet, at der gøres anstrengelser for at hindre højrepartierne i at få magt.

CONTINENTAL MELDER POSITIVT UD

Selskabsspecifikt er der torsdag først på eftermiddagen plus den tyske dækproducent Continental på 8,6 efter servering af en velsmagende cocktail til analytikerne med ingredienser som stigende marginer, øget overskud i andet kvartal, stærk vækst i Kina og lavere omkostninger.

Med i toppen er også britiske Smith & Nephew med et plus på 8,1 pct. Aktivistinvestoren Cevian Capital har offentliggjort en aktiepost på 5 pct. i producenten af medicinsk udstyr.

På tredjepladsen i det europæiske indeks stiger danske Zealand Pharma 5,2 pct.

På indeksets skyggeside falder Hugo Boss 3,4 pct. Deutsche Bank har i et analysenotat fremlagt betænkelighed i forhold til det kommende kvartalsregnskab fra det tyske beklædningsikon, som ventes belastet af øgede omkostninger til markedsføring og af svækket kundegrundlag.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯ 

Seneste nyheder