Europa/aktier: Markedet skruer ned for blusset op til rentemøder

Udgivet den 30-01-2023  |  kl. 13:05  |  

Kursfaldene er skyllet ind over de europæiske aktiebørser mandag, hvor markedsdeltagerne så småt er gået i venteposition op til ugens rentemøder i USA og Europa.

Den paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,7 pct. Desuden ligger det britiske og tyske marked henholdsvis 0,2 pct. og 1 pct. lavere.

Den amerikanske centralbank ventes onsdag at suge yderligere luft ud af økonomien ved at hæve renten med 25 basispoint til 4,50-4,75 pct. Og torsdag ventes både Den Europæiske Centralbank og Bank of England at hæve deres ledende rentesatser med 50 basispoint til henholdsvis 2,50 pct. og 4 pct.

Blandt de mest faldende sektorer mandag er den rentefølsomme it-sektor. Værst går det hollandske Prosus, der sidder på en stor aktiepost i kinesiske Tencent. Prosus dykker næsten 7 pct. uden at der virker til at være nyt fremme.

I luftfartssektoren falder Ryanair 2,3 pct. i kølvandet af sit regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2022/23. Resultaterne skuffer, men Ryanair holder fortsat fast i forventningerne til hele året.

Driftsindtjeningen viser et overskud på 151,1 mio. euro mod ventet 251,3 mio. euro ifølge Bloomberg News.

For hele året venter Ryanair uændret et overskud efter skat på 1,33-1,43 mia. euro. Her er ventet et overskud på 1,36 mia. euro hos analytikerne.

Der er også fokus på hollandske Philips, der slog analytikernes forventninger til fjerde kvartal klart, mens bundlinjen dog viste et stort underskud som følge af en række engangsposter.

Derudover har selskabet varslet fyring af 6000 medarbejdere frem mod 2025.

Philips-aktien stiger næsten 7 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯