Europa/lukning: Apple bragte markedet i knibe

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 17:56  |  

En nedjustering fra Apple farvede tirsdag de fleste europæiske aktiemarkeder røde. En undtagelse var dog den italienske børs, hvor udsigten til en mulig bankfusion løftede finansaktierne.

Tirsdagens gennemgåede tema var Apples meldinger mandag aften, som lagde pres på de europæiske markeder og medvirkede til at sende det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ned med 0,4 pct.

Apple venter nemlig ikke længere at kunne nå det salgsmål, som blev lagt frem i forbindelse med regnskabet for julekvartalet. Det skyldes, at virusudbruddet i Hubei-provinsen i Kina påvirker både produktionen i landet og efterspørgslen på det kinesiske marked.

Advarslen sendte underleverandører som STMicroelectronics og Dialog Semiconductor ned med henholdsvis 1,2 pct. og 4,5 pct.

Desuden var det generelle marked i modvind, da Apple satte ord på den risiko, som markedet længe har kendt til.

- Der er hundredvis af andre selskaber, som er i en tilsvarende knibe med produktion såvel som butikker i Kina, siger Neil Campling, chef for analyse og formueforvaltning hos Mirabaud, til Reuters.

I Italien skilte banksektoren sig positivt ud, efter at storbanken Intesa Sanpaolo bød 4,9 mia. euro for Unione di Banche Italiane i et aktiebytte, der svarede til cirka 4,25 euro per aktie.

Buddet gav heftig efterspørgsel på UBI-aktien, der steg næsten 24 pct. til 4,31 euro. Desuden avancerede Intesa Sanpaolo med 2,4 pct. til 2,60 euro.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder