Europa/lukning: Belgisk medicinalaktie blev belønnet for opjustering

Udgivet den 13-01-2020  |  kl. 17:51  |  

Den gennemgående positive stemning på de europæiske aktiemarkeder aftog henad eftermiddagen mandag, hvor det britiske indeks som det eneste af de ledende europæiske indeks endte dagen i grønt, efter at de toneangivende indeks ellers alle havde ligget i plus ved middagstid mandag.

Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt mandag med 0,2 pct. I Storbritannien steg FTSE 100-indekset med 0,3 pct. Det tyske DAX-indeks endte dagen med et fald på 0,3 pct., hvor også det franske CAC 40-indeks fulgte med ned med et fald på 0,1 pct.

Blandt de europæiske enkeltaktier var den belgiske medicinalkoncern UCB mandag i fokus, efter at selskabet fredag efter lukketid opjusterede forventningerne til omsætningen og indtjeningen i 2019.

UCB venter nu et salg på 4,9 mia. euro i 2019 mod en tidligere forventning om et salg på mellem 4,6-4,7 mia. euro og analytikerkonsensus på 4,72 mia. euro.

UCB henviser til stærk efterspørgsel efter Cimzia, der bruges til behandling af leddegigt, og Vimpat, som blandt andet bruges til behandling af epilepsi.

Den belgiske medicinalaktie endte dagen med en stigning på 1,9 pct.

Omvendt var italienske Prysmian mandag under pres. Selskabet, der konkurrerer med blandt andet danske NKT, kom under pres efter et nedbrud på den store kabelforbindelse Western Link mellem Skotland og England, som Prysmian er leverandør af kabel til.

Aktien faldt 2,1 pct. på børsen i Milano.

Tyske Lufthansa vil ikke længere offentliggøre månedlige trafikstatistikker. Det oplyste flyselskabet mandag i en note i forbindelse med sin allersidste månedsrapport på området for december.

Trafikdataene vil i stedet blive offentliggjort i forbindelse med kvartalsregnskaberne.

Lufthansas trafiktal for december viste en nedgang i antallet af passagerer i december sidste år i forhold til julemåneden i 2018.

Samlet var der 0,3 pct. færre passagerer med det tyske selskab, der fløj med 9,861 mio. passagerer i december 2019. For hele året steg passagertallet med 2,3 pct. til lige under 145,2 mio. passagerer, viser Lufthansas statistik.

Aktien i Lufthansa endte dagen med et fald på 1,8 pct.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder