Europa/lukning: Britisk olieselskab trodsede tunge fald

Udgivet den 02-12-2019  |  kl. 17:51  |  

En positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder over store dele af mandagen blev sidst på dagen vendt til udpræget pessimisme efter et svært skuffende ISM-tal fra USA og en melding om genindførsel af told på amerikansk import af stål og aluminium fra Brasilien og Argentina.

Det mere end gjorde op for det positive indspark fra stærke kinesiske PMI-tal fra natten til mandag, som sendte samtlige ledende indeks på kontinentet op fra morgenstunden.

Dermed endte det med et syngende minus på 1,9 pct. for CAC 40-indekset i Paris, FTSE 100-indekset i London faldt med 0,8 pct., og DAX-indekset i Frankfurt bakkede med hele 2 pct.

Samtidig gik det paneuropæiske Stoxx 600-indeks tilbage med 1,6 pct. Samtlige sektorer under indekset endte med fald.

Mindst var pessimismen omkring råvareaktierne, der gennem lang tid - mens markedet stadig var i grønt - også var den mest stigende sektor.

Blandt enkeltaktierne var der også enkelte positive indslag. Det gjaldt blandt andet det britiske olieselskab Tullow Oil, der steg med 3,8 pct. til 135,90 pence.

Selskabet blev trukket op af en pæn stigning i oliepriserne, som blandt andet var udløst af Iraks meldinger om flere produktionsnedskæringer inden næste Opec-møde, og af udsigten til et salg af selskabets andel af et oliefelt i Uganda.

Allernederst endte den britiske detailkæde Ocado Group, der endte med et fald på 7 pct. til 1232 pence på børsen i London.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder