Europa/lukning: Chipproducenter toppede rødt marked tynget af gældsloftsforhandlinger

Udgivet den 25-05-2023  |  kl. 17:55  |  

De europæiske chipproducenter nød torsdag godt af en ambitiøs prognose fra den amerikanske techgigant Nvidia, men trods et pænt plus til teknologiaktierne var det ikke var nok til at holde markedet i plus.

Selv om teknologisektoren gik frem med 1,7 pct., var stemningen tynget af de fortsat frugtesløse forhandlinger om gældsloftet i USA.

Samlet bakkede det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 torsdag med 0,3 pct.

Teknologisektoren blev indtaget af ASM International med et plus på 8,6 pct. til 381 euro. Det hollandske selskab udgjorde sammen med Soitec, BE Semiconductor Industries og danske Netcompany toppen af underindekset med plusser på 5,7-7,7 pct.

Medvinden til chipproducenterne kommer fra amerikanske Nvidia, der onsdag aften tog markedet på sengen med en storstilet opjustering af forventningerne.

Nvidia ser i andet kvartal et salg på 11 mia. dollar, hvor analytikerne havde spået om 7,18 mia. dollar.

Nederst endte den svenske spiludvikler Embracer Group, der for anden dag i træk blev banket i bund. Spiludvikleren nedjusterede onsdag sine forventninger efter et forlist samarbejde til en værdi af 2 mia. dollar. Torsdag kastede det en sænket anbefaling til "hold" fra "køb" af sig hos norske ABG Sundal Collier.

Spiludvikleren, der blandt andet ejer Tomb Raider- og Duke Nukem-franchiserne, faldt torsdag 7,8 pct. til 20,99 svenske kr. efter onsdagens fald på 44,8 pct. på børsen i Stockholm.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder