Europa/lukning: Easyjet fløj højt i rødt marked

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 17:47  |  

Efter en god dag mandag var det en mindre god tirsdag på aktiemarkederne i Europa. Skuffende regnskaber fra flere selskaber var baggrunden, skriver Reuters.

Det brede europæiske aktieindeks endte tirsdag med et fald på 0,2 pct.

Blandt dagens positive reguleringer i indekset var lavprisflyselskabet Easyjet.

Aktien steg 8,8 pct. til 551,60 pence. Aktien er dog fortsat faldet med mere end 60 pct. i år.

Baggrunden for stigningen var, at flyselskabet kom med en optimistisk prognose for flytrafikkens tilbagevenden i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Easyjet meddelte, at selskabet fløj med en belægning på 84 pct. i juli, og at sensommerens rejsereservationer nu er foran prognoserne.

Derfor regner Easyjet nu med at kunne flyve med 40 pct. kapacitet til og med september, i stedet for de 30 pct. som tidligere var meldt ud.

Blandt de godt 300 aktier i indekset, der faldt, dykkede verdens største producent af alkoholiske drikke, britiske Diageo, med 5,6 pct. til 2721 pence.

Selskabet, der står bag mærker som Johnny Walker og Guinness, aflagde en årsrapport for regnskabsåret 2019/20, som viste en skuffende udvikling i omsætningen.

Den organiske omsætningsvækst endte på minus 8 pct. for hele året mod en ventet nedgang på 6,8 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg, mens omsætningen samlet set landede på 11,75 mia. pund. Her var ventet 11,83 mia. pund.

Tyske Teamviewer, der blandt andet har et program, som kan forbinde computere og tillader fjernstyring, faldt mest, da aktien lukkede med et fald på 7,4 pct i 43,49 euro, efter at den tyske softwarekoncern havde aflagt regnskab.

Regnskabet viste stærk fremgang, men analytikere advarede om faldende marginer og en aftagende effekt af det pandemirelaterede hjemmearbejde.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder