Europa/lukning: Finske Valmet tog kurshop på milliardaftale på afdæmpet dag

Udgivet den 25-09-2024  |  kl. 17:52  |  

Den finske teknologiudvikler Valmet, der udvikler og producerer maskiner til papir og energiselskaber, endte i toppen af det brede europæiske Stoxx 600-indeks onsdag, hvor aktien blev sendt op med 11,7 pct. på en kæmpeaftale.

Det er en fabrik i Brasilien til 1 mia. euro, som Valmet skal bygge. Og projektet er sat til at starte i andet halvår 2027, skriver Bloomberg News.

Ser man på den bredere handel hang markederne med hovederne onsdag, hvor det brede Stoxx 600-indkes faldt 0,1 pct, efter at dampen var gået af nyheden om kinesiske stimulipakker, som de seneste dage har medvirket til fremgang på de europæiske markeder.

- Vi har haft et par dage med fremgang, og jeg tror, at det er forventeligt, at markedet tager lidt en pause, siger Peter Cardillo fra Spartan Capital til Reuters.

Tirsdag lancerede den kinesiske centralbank, People's Bank of China, en stor økonomisk stimulipakke med det formål at løfte forbruget i den kinesiske økonomi. Fremgangen fordampede dog onsdag, efter at analytikere har vurderet, at de annoncerede stimuli ikke kommer til at skyde gang i den kinesiske efterspørgsel her og nu.

Underindekset for teknologi i Stoxx 600 var onsdag tynget af den tyske softwaregigant SAP, som faldt med 2,4 pct., efter det er kommet frem, at selskabets efterforskes i USA for påstået ulovlig prisfastsættelse, skriver Reuters.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯