Europa/lukning: H&M blev revet væk efter stærkt regnskab

Udgivet den 15-09-2020  |  kl. 17:49  |  

Hennes & Mauritz var blandt vinderne tirsdag, hvor investorerne havde stor appetit på aktier generelt.

Det paneuropæiske indeks sluttede med en gevinst på 0,8 pct. efter plusser i det meste af Europa, hvor især London-børsen klarede sig godt med en stigning på 1,6 pct.

Dagens højdespringer i Europa var også britisk, idet forsikringsselskabet Hiscox sprang 18 pct. højere efter en britisk højesteretsdom om covid-19-erstatninger. Ifølge Jefferies er effekten af dommen umiddelbart i den lave ende af, hvad Hiscox har guidet.

Toer i Europa blev Hennes & Mauritz, hvis foreløbige regnskabstal for tredje kvartal viste et overskud på cirka 2 mia. svenske kr.

Det var noget under plusset på omkring 5 mia. svenske kr. sidste år, men bedre end analytikernes forventninger om et overskud på 246 mio. svenske kr. ifølge Bloomberg News. Aktien steg 10,8 pct.

Tirsdag satte en revideret fusionsaftale mellem Fiat Chrysler og Peugeot også et markant aftryk.

Fiat Chrysler steg 9 pct. i Milano, efter at selskabet accepterede at reducere et planlagt udbytte forud for fusionen med 2,6 mia. euro for at holde på det fusionerede selskabs finanser i kølvandet af coronapandemien.

Til gengæld vil Peugeot udsætte salget af en aktiepost på 46 pct. i reservedelsvirksomheden Faurecia til efter fusionens gennemførelse og distribuere aktierne til alle aktionærer, herunder de nuværende ejere af Fiat Chrysler.

Peugeot steg 2,2 pct., mens Faurecia faldt 6,8 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder