Europa/lukning: Hug til bankaktier og belønning til take away

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 17:50  |  

En ny handelsuge blev mandag indledt med massive fald på de europæiske aktiemarkeder.

Her dykkede det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks med hele 3,3 pct.

Tilsvarende fald sås i de ledende europæiske indeks. Det tyske DAX-indeks bakkede med 4,6 pct., det franske CAC 40-indeks tabte 3,9 pct., og det britiske FTSE 100-indeks faldt med 3,5 pct.

Mandag var det frygten for en ny bølge af coronainfektioner, som satte sig i markederne, efter at de seneste dage har budt på nye høje smittetal i blandt andet USA og flere europæiske lande.

Det fik markedsdeltagerne til at spekulere i, om efteråret og vinteren kommer til at byde på omfattende nedlukninger, som det sås i foråret, i et forsøg på at komme smitten til livs.

Mandag kom de europæiske bankaktier under massivt pres. Det skyldtes weekendens historier om, at mistænkelige pengestrømme for enorme summer er flydt igennem en række store banker og havnet i favnen på narkohandlere, våbensmuglere og mafiaklaner.

Det viser dokumenter fra de amerikanske finansmyndigheder, som er blevet lækket til journalistsamarbejdet International Consortium of Investigative Journalists.

Sektoren for banker i Stoxx 600 faldt mandag med hele 5,4 pct. Blandt de store banker faldt Deutsche Bank 8,7 pct. ING Groep faldt 9,3 pct., mens HSBC tabte 5,3 pct.

I Stoxx 600-indekset var der mandag fald til samtlige sektorer.

Blandt de få lyspunkter var tyske Hellofresh, der steg 6,3 pct. Ifølge Bloomberg News kan stigningen forklares med frygten for nye nedlukninger, som kan få flere til at bestille måltidskasser leveret til hoveddøren.

Også aktien i Just Eat steg mandag. Her var der tale om stigning på 1,3 pct.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder