Europa/lukning: Logitech stak af på medvind fra corona

Udgivet den 20-10-2020  |  kl. 17:59  |  

Schweiziske Logitech stak tirsdag af fra resten af aktierne i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et plus på kursen på 15,8 pct.

Den markante kursstigning kom, efter at den schweiziske koncern, der blandt andet producerer tastaturer, mus og høretelefoner, opjusterede forventningerne til omsætningsvæksten til 35-40 pct. for hele regnskabsåret mod tidligere 10-13 pct.

Ifølge Bloomberg News kalder det amerikanske finanshus Citigroup resultaterne for "ekstremt stærke". Og selskabet drager fortsat fordel af den øgede efterspørgsel fra arbejd-hjemmefra-segmentet og nedlukningerne.

Samlet stod de europæiske børser for lidt af en blandet landhandel tirsdag med uens retninger. Det tyske DAX-indeks faldt 0,9 pct., franske CAC 40-indeks faldt med 0,3 pct., mens FTSE 100-indekset steg 0,1 pct. Det brede Stoxx 600-indeks faldt 0,2 pct.

Det var bekymringer om covid-19-udbruddets udvikling i Europa og usikkerheden om, hvorvidt der kan nås enighed om en ny coronahjælpepakke til den amerikanske økonomi, der trak den gale vej, mens en række stærke regnskaber trak modsat.

Den svenske storbank Swedbank leverede stærke tal for tredje kvartal, hvor færre omkostninger og færre nedskrivninger end ventet var en positiv overraskelse. Swedbank-aktien faldt dog 0,3 pct.

I sektoren overraskede også den schweiziske storbank UBS positivt med et nettooverskud i tredje kvartal. Aktien øgede 2,7 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder