Europa/lukning: Stoxx 600 leverede bedste måned siden marts 2019

Udgivet den 30-06-2020  |  kl. 17:45  |  

Selvom det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, ikke gjorde meget væsen af sig tirsdag, blev det til den bedste måned for indekset i mere end to år.

Indekset endte 0,2 pct. højere og sluttede dermed juni mere end 12 pct. højere. Dermed blev det den bedste måned siden marts 2019. Samlet er indekset i 2020 dog fortsat faldet lidt over13 pct.

Stigningen i juni efter bunden i marts kom i kølvandet af massive stimuluspakker og på ryggen af forhåbninger om, at en coronavirus-vaccine er på vej samt relativt færre corona-tilfælde i Europa.

De britiske aktier havde en hård dag efter skuffende britiske BNP-tal. Den endelige opgørelse af BNP for første kvartal viste et fald på 2,2 pct., mens der var ventet et fald på 2,0 pct. i forhold til fjerde kvartal. FTSE 100 faldt 0,9 pct. I Frankrig endte aktierne med et fald på 0,2 pct., mens aktiemarkedet i Europas største økonomi, Tyskland, steg 0,6 pct.

I toppen af det brede europæiske indeks lå selskabet Smith Group, der blandt producerer og sælger udstyr til at scanne bagage og pakker i lufthavne.

Aktien steg 8,8 pct.

Selskabet offentliggjorde et restruktureringsprogram, der fuldt implementeret vil give årlige besparelser på omkring 70 mio. pund fra 2020. Programmet vil samlet koste omkring 65 mio. pund, men vil allerede næste år give større besparelser end omkostninger ved at gennemføre det, oplyser selskabet.

Der var også britisk i bunden af Stoxx 600. Her lå byggekoncernen Redrow med et fald på knap 7 pct.

Selskabet har oplyst, at det vil nedskalere selskabets aktiviteter i London grundet effekten på byggeriaktiviteten som følge af coronasituationen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder