Europa/lukning: Trump dæmpede optimismen

Udgivet den 08-11-2019  |  kl. 17:58  |  

En ellers god uge endte fredag med små fald på de europæiske aktiemarkeder, hvor meldinger fra USA's præsident Donald Trump ud på eftermiddagen skabte en smule usikkerhed om, hvor tæt USA og Kina er på en kommende delaftale om told.

Trump afviste meldinger fra kineserne torsdag om, at der er nogen aftale om at rulle toldafgifter mellem USA og Kina tilbage.

Fredag ved lukketid var Europa Stoxx 600-indekset faldet 0,4 pct. efter stigninger de foregående fem børsdage på sammenlagt 2,5 pct.

En strøm af regnskaber satte igen et fingeraftryk fredag, hvor blandt andet den franske storbank Crédit Agricole og schweiziske Richemont, som står bag mærker som Cartier og Montblanc, gjorde status.

Crédit Agricole faldt 2,4 pct. oven på sit regnskab. Det var ellers lidt bedre end ventet målt på resultatet efter skat, men analytikere hæftede sig ifølge Bloomberg News ved, at banken skuffede på privatkundesiden.

Investorerne vendte også Richemont ryggen, efter et regnskabet viste en lidt skuffede driftsindtjening. Aktien faldt 5,7 pct.

I London steg forsikringsselskabet Beazley modsat 6,6 pct. oven på sit regnskab. Selskabet har øget præmieindtægterne med 12 pct. i årets første ni måneder og venter en stabilisering i udbetalingerne af erstatninger i den resterende del af året. Den såkaldte combined ratio, der måler erstatninger og omkostninger som andel af præmierne, ventes dog at udgøre 100 til 102 pct. i år.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder