Europa/middag: Corona får skyld for røde markeder

Udgivet den 22-01-2021  |  kl. 11:53  |  

Coronatrætheden har ramt de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor tale om en mulig forlængelse af de britiske coronarestriktioner skaber bekymring.

Adspurgt om, hvorvidt nedlukningen kommer til at vare indtil sommer, er den britiske premierminister, Boris Johnson, ikke afvisende over for idéen og advarer om, at den nye coronamutation er "meget mere smitsom," og at Storbritannien "uden tvivl går nogle hårde uger i møde". Det skriver Bloomberg News.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,9 pct., og de coronaplagede rejseaktier er blandt de mest faldende.

Værst går det rejseselskabet Tui, der dykker med næsten 12 pct. Lufthansa-aktien ligger 3 pct. lavere, Ryanair falder 1,8 pct., og Carnival, der er verdens største krydstogtselskab, dykker med 1,2 pct.

Den tyske industrikæmpe Siemens er til gengæld en velsmurt maskine fredag, hvor aktien stiger 5 pct.

Koncernen har offentliggjort foreløbige finansielle resultater for første kvartal halvanden uge før tid, og de viser en højere end ventet vækst i Kina og en stærk forbedring i softwareforretningen.

Også tv-tjenesten Prosiebensat.1 Media ligger godt til med en stigning på 5,4 pct. efter foreløbige regnskabstal for 2020.

I Norge stiger det norske forsikringsselskab Gjensidige med 4,7 pct., efter at koncernen melder om et rekordhøjt resultat fra sin forsikringsforretning i fjerde kvartal. Covid-19 -udbruddet reducerede antallet af skadesanmeldelser.

Resultat fra forsikringsforretningen blev det bedste nogensinde og et overskud på 1162 mio. norske kroner mod 920 mio. norske kr. i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder