Europa/middag: Højere oliepris og kinesisk nøgletal trækker op

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 13:05  |  

Stigende oliepriser og et lidt mindre fald i de kinesiske producentpriser end ventet vægtes mandag middag tungere på de europæiske aktiemarkeder end bekymringer for udviklingen i handelsspændingerne mellem USA og Kina.

Det giver overvejende plusser på aktiemarkederne, og samlet set stiger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,4 pct., mens det danske C25 indeks som en af de negative undtagelser falder 1,0 pct.

På de store markeder ligger de toneangivende indeks med et plus på 0,5 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,5 pct. til CAC 40-indekset i Frankfurt og på 0,3 pct. for det tyske DAX-indeks.

Fra Kina rapporteredes mandag morgen om et fald i producentpriserne på 2,4 pct. i juli, mens der ifølge Bloomberg News var ventet et fald på 2,5 pct. Den marginale overraskelse er sammen med et plus på 1 pct. for prisen på den europæiske referenceolie, Brent, med til at give især energi-, mine- og finansaktierne positivt momentum.

De europæiske energi- og finansaktier ligger på sektorniveau 1,2-1,4 pct. højere mandag middag.

It-aktierne ligger derimod 0,8 pct. lavere i nervøsitet for udfaldet af de handelsforhandlinger, som Kina og USA genoptager i slutningen af indeværende uge.

På selskabsplan er der mandag middag plusser til store olieselskaber som BP og Shell på 1,7-2,7 pct.

Blandt dagens største vindere er indtil videre luftfartsselskabet IAG, der ejer British Airways og Iberia, med en stigning på 4,5 pct. Finanskæmpen Bank of America har i notat mandag bemærket, at flyaktiviteten i sidste uge kun viste et fald på 53 pct. i forhold til samme uge sidste år, mens der ugen før var et fald i aktiviteten på 57 pct. på årsbasis.

Industriselskabet Spie stiger 4,6 pct., efter at finanshuset Jefferies har opgraderet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "underperform". Jefferies mener ifølge Bloomberg News, at det franske selskab står i fin position til at levere teknisk service til erhvervslivet efter corona-nedlukningen.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder