Europa/middag: Investorerne sværmer om H&M - Bayer får klø

Udgivet den 01-10-2020  |  kl. 13:19  |  

Flotte regnskaber fra blandt andet Hennes & Mauritz og chipproducenten STMicroelectronics sørger torsdag middag for god stemning på de europæiske aktiebørser, hvor kun det tyske marked halter lidt. Årsagen er lidt skuffende meldinger fra kemigiganten Bayer.

Det tyske DAX-indeks stiger dog 0,1 pct., mens det franske CAC 40 og det britiske FTSE 100-indeks ligger henholdsvis 0,6 pct. og 0,9 pct. højere Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks vinder 0,5 pct.

H&M HAVDE ES I ÆRMET

Selvom den svenske tøjkoncern Hennes & Mauritz allerede i midten af september kom med foreløbige regnskabstal for tredje kvartal af 2019/20, så har torsdagens fuldstændige kvartalsregnskab alligevel på en positiv overraskelse.

I de tre måneder frem til udgangen af august tjente H&M 2267 mio. svenske kr. før skat, efter at selskabet i den foreløbige opgørelse fra 15. september havde estimeret resultatet til "cirka 2 mia. svenske kr."

Analytikerne havde til sammenligning ventet et resultat før skat på 2050 mio. svenske kr., fremgår det af tal fra Infront ifølge Direkt.

Tøjkædens aktie stiger 7,4 pct.

Fremgang er der også til STMicroelectronics, der stiger 6 pct. oven på en opjustering af salgsforventningerne.

NY HJÆLPEPAKKE I USA

Desuden løftes stemningen ifølge Reuters af øget tro på, at de amerikanske politikere snart enes om en stimulipakke. Finansminister Steven Mnuchin mente onsdag ifølge CNBC, at han kan "nå et rimeligt kompromis" med Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi. Måske allerede torsdag.

I Tyskland er Bayer dog i stiv modvind og falder 10 pct. efter en nedjustering. Der ventes nu et driftsresultat, EBITDA, inden for den afgrøderelaterede forretning på 4,6 mia. euro i 2021 mod tidligere 6 mia. euro. Samtidig flager Bayer ifølge Reuters, at det kan føre til nedskrivning på aktiverne i den del af forretningen på omkring 10 mia. euro.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder