Europa/middag: Markedet ryster tømmermænd af sig efter svær ugestart

Udgivet den 25-11-2021  |  kl. 12:50  |  

Små stigninger har tag i de europæiske aktiemarkeder torsdag efter en urolig uge, hvor særligt et større fald tirsdag sprang i øjnene.

Stoxx 600-indekset stiger 0,2 pct. til 480,65, men er fortsat faldet 1,1 pct. i løbet af ugen.

Torsdag samler investorerne ifølge Reuters op i defensive aktier inden for forsyningssektoren. Desuden sprudler Remy Cointreau, efter at spiritusproducenten har leveret et stærkt regnskab.

Den franske luksusgodekoncern kom ud af første halvår med et driftsresultat på 212,9 mio. euro mod ventet 155,4 mio. euro ifølge Bloomberg News. Det er også en fordobling i forhold til samme periode sidste år, hvor det blev 106,2 mio. euro.

Finanshusene Citigroup og Jefferies kalder tallene "exceptionelt" og "imponerende" gode, og aktien i Remy Cointreau stiger 11 pct.

I forsyningssektoren stiger tyske RWE 4,4 pct., og Endesa ligger 2,2 pct. højere., efter at det spanske elselskab har præsenteret en målsætning om et driftsresultat i 2024 på 0,8 mia. euro.

Med fremme er også vindmølleselskaberne Siemens Gamesa og Vestas, der genvinder henholdsvis 3,6 og 3 pct. efter større fald i starten af ugen.

Andreas Nauen, der er topchef i Siemens Gamesa, advarende onsdag i et interview med Reuters mod, at priserne på vindmøller kommer for langt ned, for det vil forhindre sektoren i at investere i ny og vigtig teknologi og i lokal produktion.

- Vi har klart opnået, at vindkraft nu er billigere end alt andet. Men jeg mener, vi ikke skal gøre det for billigt, lød det fra Andreas Nauen.

Også konkurrenten Nordex stiger torsdag 5 pct. efter at have modtaget en ordre på 177 megawatt til et projekt i Peru.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder