Europa/middag: Mikrochipselskaber og Carlsberg i fokus på grøn dag

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 12:29  |  

Der er pil op på de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor det brede Stoxx 600-indeks stiger med 0,4 pct., mens de ledende indeks i Tyskland, Storbritannien og Frankrig ligger med stigninger i intervallet 0,3 til 0,4 pct.

Allerøverst i Stoxx 600-indekset troner danske Carlsberg, der fredag morgen fremlagde en foreløbig handelsopdatering for første halvdel af 2020.

Bryggeriet fastholder de suspenderede forventninger til året, men melder ellers om rebound i Kina, mens Vesteuropa kom godt igen mod slutningen af andet kvartalet, og Østeuropa er ikke så påvirket af corona.

Bryggerikoncernen ser et organisk fald i driftsoverskuddet på 8,9 pct. i første halvår, og omsætningen faldt 14,6 pct. Det var dog bedre, end hvad markedet havde ventet, så handlerne kvitterer for handelsopdateringen med et plus på 5,5 pct. til 918,80 kr.

I den europæiske handel fredag er der også fokus på mikrochipselskaberne, der som sektor stiger med 1,6 pct., efter at den taiwanske mikrochipproducent Taiwan Semiconductor, TSMC, der blandt andet er underleverandør til Apple, har leveret et bedre end ventet salg i juni.

Det udløser stigninger til fransk-italienske STMicroelectronics, som løftes med 4,8 pct., tyske Infineon stiger 1,6 pct., og den hollandske mikrochipudstyrsproducent ASML ligger med et plus på 1,6 pct.

Modsat går det den britiske restaurantkæde Restaurant Group, der falder med hele 14,4 pct. på børsen i London, efter at selskabet har fremlagt sine genåbningsplaner for selskabets restauranter.

Selskabet, der blandt andet ejer kæderne Wagamama og Frankie & Benny's, forventer at holde 10 pct. af sine restauranter lukket i hele 2020, og det tager investorerne altså ikke godt imod.

Restaurant Group sigter efter at have genåbnet 90 pct. af sine spisesteder i september. Selskabet ejer over 650 spisesteder og pupper, de fleste af dem er lokaliseret i Storbritannien.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder