Europa/middag: Negativ reaktion på kommentar fra Trump

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 13:09  |  

De europæiske aktiebørser er tirsdag middag faldet tilbage, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har sagt, at der ikke er nogen deadline for en handelsaftale med Kina, og at det kan være bedre at vente indtil efter præsidentvalget i USA i november 2020.

Euro Stoxx 600-indekset ligger ved 13-tiden næsten uændret i 401,26, efter at det inden Trumps udtalelser i London, hvor Nato holder topmøde, lå lidt højere i niveauet 402,50. Råvareaktierne trækker sammen med olie og gas mest ned med fald i de to sektorer på henholdsvis 1,1 og 0,7 pct.

Børsen i London klarer sig dårligst blandt de største markeder i Europa med et fald i FTSE 100-indekset på 1,1 pct. Det skyldes særligt råvareselskabernes og olieaktiernes store vægtning i indekset.

BP trækker ned med et fald på 2,1 pct. efterfulgt af Royal Dutch Shell, som ligger 1,6 pct. lavere.

Det britiske guldmineselskab Centamin trodser den negative tendens med et plus på 7,7 pct. til 120,85 pence, efter at det har modtaget et bud fra canadiske Endeavour Mining svarende til en pris på omkring 126,27 pence per aktie, hvilket Centamin imidlertid finder utilstrækkeligt.

I Paris falder CAC 40 med 0,3 pct., efter at den amerikanske regering mandag meddelte, at det kan pålægge told på op til 100 pct. på 2,4 mia. dollar import fra Frankrig, hvilket blandt andet rammer forskellige luksusgodeproducenter. Det sker som modsvar på en ny skat på digitale services, som Frankrig har indført, og som kan ramme amerikanske teknologiselskaber.

Aktierne i luksusgodeselskaber som LVMH, Kering og Hermes falder omkring 1,4-1,9 pct. i det franske eliteindeks.

På børsen i Milano er der fokus på den italienske storbank Unicredit, som frem mod 2023 vil afskedige omkring 8000 medarbejdere som led i en ny forretningsplan, som også omfatter tilbagekøb af egne aktier for 2,2 mia. euro. Aktien ligger 0,7 pct. højere.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder