Europa/middag: Oliegiganter er ramt af prisfald

Udgivet den 05-08-2022  |  kl. 12:19  |  

Små kursfald præger de europæiske aktiemarkeder fredag middag, hvor der blandt andet er pres på olieaktierne efter den seneste tids prisfald på olie.

Prisen på den europæiske referenceolie Brent er faldet omkring 9 pct. denne uge og ligger tæt på det laveste niveau, siden krigen i Ukraine brød ud.

Energisektoren falder næstmest på brancheniveau i Europa, efter fald i giganter som BP og Shell på henholdsvis 1,7 pct. og 1,2 pct.

Vestas, der er del af samme brancheindeks, stiger derimod 3,6 pct. op til en afstemning om en ny energipakke i USA, som blandt andet skal sætte skub i investeringerne i nye vindparker.

På indeksniveau taber både det tyske og britiske marked 0,2 pct., mens det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,3 pct.

Transportkoncernen Deutsche Post DHL er højdespringer i indekset med en stigning på 5,4 pct. efter et stærkt regnskab for andet kvartal, hvor blandt andet fragtdivisionen trak en del af læsset.

Den samlede omsætning steg 23,4 pct. til 24,03 mia. euro, mens analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet en stigning til 21,74 mia. euro.

Driftsindtjeningen steg 12 pct. til 2,34 mia. euro, hvilket også er over analytikerkonsensus på 2,02 mia. euro.

Langt værre går det det det tyske konglomerat Rheinmetall, der blandt andet laver militærkøretøjer og våben. Aktien dykker over 6 pct. efter sit kvartalsregnskab.

- Resultaterne ser solide ud, men svaghedstegn inden for salget af militært udstyr vil blive modtaget negativt, forudser Stifel-analytiker Alexander Wahl over for Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯