Europa/middag: Ryanair ser lyst på fremtiden og medvirker til comeback

Udgivet den 16-09-2021  |  kl. 13:11  |  

Der bliver gjort comeback på de europæiske aktiemarkeder torsdag, hvor blandt andet flyselskaberne er efterspurgte oven på en stærk langsigtet trafikprognose fra Ryanair.

Det paneuropæiske Europa Stoxx 600-indeks stiger 0,7 pct. til 467,72, men efter en skidt periode, der kulminerede onsdag, hvor indekset sluttede i det laveste niveau i over seks uger.

Rejseaktierne klarer sig klart bedst og ligger på brancheniveau til en gevinst på over 3 pct. Det skyldes ikke mindst lavprisselskabet Ryanair, der har hævet sine langsigtede trafikprognose til 225 mio. passagerer senest i 2026 fra tidligere estimeret 200 mio. rejsende.

Inden pandemien brød ud, fløj 149 mio. passagerer med Ryanair på et enkelt år. I dette regnskabsår, der løber til udgangen af marts, regner Ryanair med 90-100 mio. passagerer.

Ryanair stiger 6 pct. Også konkurrenter som Easyjet og Wizz Air nyder godt af den positive stemning om sektoren og stiger henholdsvis 4,2 pct. og 3,2 pct.

I bunden af Stoxx 600 ligger blandt andet den britiske spilproducent- og distributør Games Workshop, der dratter 4,5 pct., efter at selskabet har meldt om stigende fragtpriser.

Udover øgede fragtpriser er aktien i det britiske selskab, der er dominerende inden for miniaturekrigsspil, også påvirket af en lavere udbyttebetaling end ventet.

Den lille øl- og ciderproducent, C&C, stiger 5 pct. 237,20 pence på børsen i London efter en opløftende handelsopdatering for sit forskudte første halvår, der løber frem til 31. august.

Her ventes det samlede salg at være landet på 657 mio. euro mod 398 mio. euro i det coronaramte første halvår sidste år og 896 mio. euro i samme periode i 2019.

For helåret hæver Goodbody, der har base i Dublin, desuden sit estimat for EBIT-indtjeningen til cirka 50 mio. euro fra 36 mio. euro.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder