Europa/middag: Sportstøjsproducenter topper i grønt marked

Udgivet den 23-09-2020  |  kl. 12:58  |  

De europæiske aktiemarkeder er klædt i grønt onsdag, hvor der bygges på det lille comeback, som markederne gjorde tirsdag oven på en dybrød mandag.

Med til at trække op er gode PMI-data for produktionssektoren, som giver godt humør, selv om servicesektoren omvendt skuffede i onsdagens foreløbige måling for september.

PMI for produktionssektoren i eurozonen steg i årets niende måned til 53,7 mod ventet 51,9 blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

I Europas største økonomi - den tyske - steg PMI for produktionssektoren i september til 56,6 - det højeste niveau i mere end to år og også væsentligt bedre end ventet blandt økonomerne.

- Europa bør gavnes af den trend. Vi har set verden gå fra en masse nedlukninger til markant færre nedlukninger, og det har været godt for industrien, siger Chris Bailey, der er strateg hos Raymond James, til nyhedsbureauet Reuters.

Det tyske DAX-indeks stiger med 1,6 pct., CAC 40 i Frankrig løftes 1,7 pct., og i London stiger FTSE 100-indekset med 2,3 pct.

Samtidig stiger det paneuropæiske Stoxx 600-indeks 1,4 pct.

Blandt enkeltaktierne er der positiv stemning omkring sportsudstyrsproducenterne Adidas og Puma, der løftes af flotte resultater fra den amerikanske konkurrent Nike, der klart slog forventningerne i markedet med sine tal for første kvartal 2020/21.

Regnskabet, der blev præsenteret efter børslukketid tirsdag, viste en omsætning på 10,59 mia. dollar mod ventet 9,11 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Indtjeningen per aktie blev 0,95 dollar mod ventet 0,46 dollar.

Adidas stiger onsdag med 5,3 pct. til 287,20 euro, og Puma løftes med 4,6 pct. til 78,32 euro.

Lyspæreproducenten Osram Licht stiger i øvrigt med 14,6 pct. til 49,72 euro på børsen i Frankfurt, efter at østrigske AMS har tilbudt at købe de resterende aktionærer ud og gennemføre en fuld overtagelse af selskabet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder