Europa/middag: Trump skaber usikkerhed inden vigtige jobtal

Udgivet den 07-08-2020  |  kl. 12:43  |  

Stemningen er svagt negativ og afventende på de europæiske aktiemarkeder fredag middag, efter at USA's præsident, Donald Trump, har taget indledende skridt til forbud mod kinesiske teknologikæmpers sociale medier, Tiktok og Wechat, i USA.

Det er sket med et par dekreter, og den optrappede konflikt med Kina, viser sig i form af fald på langt hovedparten af de europæiske børser.

I Tyskland falder DAX-indekset med 0,3 pct., det franske CAC 40-indeks ligger 0,6 pct. lavere, og det store paneuropæiske Stoxx 600-indeks taber 0,3 pct.

Medvirkende til nedturen er også passivitet op til eftermiddagens amerikanske jobrapport.

- Folk sidder bare på deres hænder og venter på at se, hvordan udviklingen er for den amerikanske beskæftigelse uden for landbruget, siger David Madden, analytiker hos CMC Markets til Reuters.

- Får vi et dårligt tal, vil udsalget i Europa blive intensiveret, uddyber han.

Tilbagegangen rammer blandt andet de allerede coronaforslåede flyselskaber. Easyjet ligger 5 pct. lavere, og Deutsche Lufthansa falder 4,2 pct.

Der er også tilbagegang til Rolls-Royce, der taber 2,7 pct. til 246,30 pence i London. Det sker, efter Financial Times kan fortælle, at den amerikanske aktivistinvestor Valueact har solgt sine aktier i den britiske fly- og skibsmotorproducent.

Aktiesalget rygtes at være gennemført i intervallet mellem 250 og 350 pence sammenlignet med en pris på 480 til 980 pence, da størstedelen af aktieposten blev opbygget.

Fredagens største vinder blandt Stoxx 600-aktierne er britiske Hikma Pharmaceuticals, der stiger over 10 pct. Selskabet har løftet forventningerne til to af sine største divisioner og annonceret en aftale om, at det skal producere amerikanske Gileads covid-19-medicin, Remdesivir.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder