Fearnleys: Shipping-aktier går stærkt 2019 i møde - citat

Udgivet den 02-01-2019  |  kl. 14:45  |  
Maersk

Det norske analysehus Fearnleys ser stærkt positivt på 2019 for aktierne i shipping-industrien, der alle havde et svært 2018 præget af blandt andet lave rater, overkapacitet og handelskrig.

Næste år træder de nye emissionsregler for skibe i kraft, og det betyder, at shipping-selskaberne har travlt med at forny deres flåder for at imødekomme kravene om mindre CO2-udslip fra næste år.

Ændringen er ifølge Fearnleys den største i sektoren i mange år, og det vil i løbet af i år mindske kapaciteten, mens raterne også ser ud til at kunne blive forbedret over en bred kam.

Derfor kan der være god ræson i at investere i shipping-aktier i 2019 efter et samlet fald på 24 pct. for gruppen sidste år.

- Betydningen (af indførslen af nye regler, red.) vil blive tydelig allerede denne sommer, efterhånden som handelsmønstrene ændrer sig, mens skibe forlader markedet for at få installeret scrubbere, renset tanke eller simpelt hen at blive ophugget, fordi de er forældede grundet det nye brændstofmiljø, skriver Fearnleys i en analyse ifølge shipping-avisen Tradewinds.

- Der er tydeligvis mulighed for at tjene en formue i shipping i 2019, uddyber børshuset.

Mange aktier i sektoren er i øjeblikket prissat under indre værdi, påpeger Fearnleys, og med udsigt til en forøget indtjening kan den værdi meget vel blive forhøjet kraftigt i løbet af året, vurderer børshuset.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder