Fed-chef: Økomien er "ganske god" - vi skal undgå japansk fælde

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 20:41  |  

James Bullard, chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i St. Louis, anser den amerikanske økonomis tilstand for at være "ganske god" - på dagen, hvor rentekurven for første gang siden finanskrisen gik i minus - og han mener, at Federal Reserves opgave er at sikre, at USA undgår et japansk scenario med deflation.

Det skriver Bloomberg News.

- Arbejdsløsheden er nær et 50-årigt lavpunkt. Inflationen er lav og stabil. Økonomien er ikke i recession, så det er faktisk et godt tidspunkt at tænke strategisk om fremtiden, siger James Bullard i lydoptagelse på bankens hjemmeside.

Federal Reserve er i færd med en gennemgang af strategien, og til september vil afdelingen i St. Louis i lighed med andre afdelinger afholde et arrangement, "Fed Listens", hvor der er mulighed for offentligheden at byde ind med tanker.

Bullard var en af blot to medlemmer af Federal Reserves rentekomite, som for fjorten dage sænkede renten i USA med 25 basispoint. Bullard ønskede en fastholdelse, og han har siden hen indikeret, at han blot ser yderligere en sænkning mere i år mod markedets forventning om to, ligesom han endnu ikke er sikker på, en nedsættelse skal komme allerede til september.

I diskussionen advarer Bullard dog mod japanske tilstande.

- Spørgsmålet er, om man kommer til at sidde fast i en inflationsrate, som er lavere en inflationsmålet. Situationen i Japan er, at renten ikke har været over 50 basispoint i 20 år, og deres inflation har været lav og negativ over den horisont. Så hvordan kan vi holde ude af den slags fælde, synes jeg, er et vigtigt spørgsmål for gennemgangen.

Bullard har tidligere talt for at lade inflationen overskyde centralbankens mål på 2,0 pct. om året for at kompensere for den lange periode, prisstigningstakten har ligget under, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  macro❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder