Federal Reserves chefer var i maj delte i spørgsmålet om flere renteløft

Udgivet den 25-05-2023  |  kl. 06:34  |  

Cheferne i den amerikanske centralbank var i starten af maj, i forbindelse med rentemødet den 2. og den 3. maj, uenige om behovet for yderligere renteforhøjelser.

Det fremgår af onsdagens offentliggørelse af referatet fra mødet.

De samme medlemmer af chefgruppen anså det samtidig for usandsynligt med en rentesænkning på det næste rentemøde i juni.

- Mange deltagere fokuserede på behovet for at bevare valgfrihed efter dette møde. Nogle deltagere kommenterede, baseret på deres forventninger om, at fremskridtene med at få inflationen tilbage til 2,0 pct. fortsat kunne være uacceptabelt langsom, så ville yderligere stramning af pengepolitikken sandsynligvis være berettiget på fremtidige møder, hedder det i referatet.

- Flere deltagere bemærkede, at hvis økonomien udviklede sig i overensstemmelse med deres nuværende udsigter, så vil det muligvis ikke være nødvendigt at stramme pengepolitikken yderligere efter dette møde.

På mødet i maj var chefgruppen, vanen tro, enig om det vigtige i at bringe inflationen ned, og nogle af deltagerne bemærkede i den forbindelse, at de pengepolitiske stramninger har været med til at holde inflationsforventningerne nede.

I forbindelse med det seneste renteløft i maj fjernede Federal Reserves ledelse formuleringen om, at flere forhøjelser ville være "passende", hvilket er blevet tolket som åbenhed for en pause i forhøjelserne på det kommende møde i juni.

- Nogle deltagere understregede, at det var afgørende at kommunikere, at sproget i rentemeddelelsen efter mødet ikke skulle tolkes som et signal om, at nedsættelser af målområdet (for renten, red) er sandsynligt i år, eller at yderligere forhøjelser af målområdet var blevet udelukket.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  macro❯  USA❯