Finanstilsynet løfter pegefingeren overfor finanssektoren

Udgivet den 13-05-2019  |  kl. 08:51  |  

Ifølge en ny rapport fra Finanstilsynet skal den danske finanssektor stramme sig an i bekæmpelsen af hvidvask og terrorfinansiering.

Det skriver Berlingske Business.

På baggrund af 55 hvidvaskinspektioner fra midten af 2017 til slutningen af 2018 kan rapporten fra Finanstilsynet konkludere, at finanssektoren, trods det store fokus på hvidvaskbekæmpelse, stadig har brug for en opsang - især til ledelsen.

- Det er en kendsgerning for alle virksomhederne, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt de vil kunne blive brugt til hvidvask og terrorfinansiering, men om hvordan, skriver Finanstilsynet i rapporten ifølge Berlingske Business.

Der er konkret på otte områder, hvor de finanselle virksomheder typisk bryder hvidvasklovgivingen, da selskaberne ikke lægger nok fokus på de forretningsområder, hvor der er risiko for hvidvask og terrorfinansiering.

- I nogle tilfælde konstaterer Finanstilsynet, at opgaver udføres efter en fast skabelon, der ikke er tilpasset virksomhedens karakter. Det medfører, at de pågældende virksomheder ikke får taget stilling til, hvad der er nødvendigt at gøre i det konkrete tilfælde, skriver Finanstilsynet i rapporten.

Det er et bedre kendskab til kunderne - specielt højrisikokunder - som bør blive indsatsområder for bankerne.

/ritzau/FINANS

Marie-Louise Hedmann Jensen

Relaterede nyheder