Flere medlemslande overskrider oliekartels frivillige nedskæringer

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 14:25  |  

Flere af medlemslandene i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, samt allierede efterlever ikke de frivillige produktionsnedskæringer, som organisationen har vedtaget.

Nye tal fra Opec viser ifølge Bloomberg News, at Irak, Kasakhstan og Rusland fortsat producerer for meget olie.

Selv om Rusland i juni skar væsentligt ned i produktionen, har de tre lande samlet leveret en produktion, der er adskillige hundredetusinde tønder over ambitionen i Opec, fremgår det af oliegruppens månedlige opgørelse.

Organisationen har frivilligt valgt at begrænse produktionen i et forsøg på at understøtte oliepriserne.

Onsdag eftermiddag handles den europæiske nordsøolie, Brent, til 84,57 dollar per tønde, mens den amerikanske WTI-olie koster 81,41 dollar.

Det kan dog stadig være for lavt for Opec - og i særdeleshed gruppens de facto leder Saudi-Arabien - da et prisniveau nær 100 dollar per tønde er nødvendigt for at dække store regeringsudgifter, estimerer Den Internationale Valutafond ifølge Bloomberg News.

Rusland nedbragte i juni sin olieproduktion med 114.000 tønder om dagen til en dagsproduktion på 9,139 mio. tønder. Det er stadig 161.000 tønder over målet. I Irak blev produktionen i juni reduceret med 25.000 tønder om dagen, hvilket dog stadig er 189.000 tønder over målet.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯