FLS Q2: Mining bedre end ventet gennem andet kvartal

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 08:27  |  

FLSmidths Mining-division opnåede i årets andet kvartal en omsætning på 2520 mio. kr. og en ordreindgang på 2223 mio. kr.

Dermed leverede divisionen bedre end umiddelbart ventet, idet analytikerne ifølge estimater indsamlet af FLSmidth selv - inden offentliggørelsen af foreløbige resultater for andet kvartal den 24. juli - havde regnet med et salg på 2406 mio. kr. og en ordreindgang på 2173 mio. kr.

Der er i øvrigt tale om en betragtelig nedgang fra andet kvartal sidste år, idet coronakrisen i sagens natur har gjort ondt på FLSmidth i år.

I andet kvartal 2019 solgte FLSmidths Mining-division for 3221 mio. kr., mens ordreindtaget var 3075 mio. kr.

I dette års andet kvartal leverede Mining et driftsoverskud (EBITA) på 196 mio. kr. mod ventet 122 mio. kr. og 336 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Dermed blev EBITA-marginen 7,8 pct. i kvartalet mod ventet 5,1 pct. I andet kvartal sidste år lød marginen på 10,4 pct.

- Andet kvartal var ramt af udskydelser af projekter på grund af usikkerheder på globale markeder, og en række projekter i pipelinen er også blevet udskudt til senere i år eller næste år. Dog har servicedelen vist relativ modstandsdygtighed, og mens der fortsat er udfordring med adgang til minerne, udviser kunderne stor interesse i vores digitale- og fjernstyringsevner, skriver FLSmidth i sit regnskab tirsdag morgen.

- Restriktioner betyder fortsat, at mange af vores globale serviceteknikere er strandet, men arbejde relateret til projekter, der gennemgår undersøgelser og teknik er blevet fjernstyret godt med kun en lille effekt fra pandemien, fortsætter selskabet.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Relaterede nyheder