FLS/CEO: Ikke så langt fra at kunne give forventninger længere

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 09:46  |  

Ingeniørkoncernen FLSmidths finansielle forventninger til 2020 er fortsat suspenderede, da visibiliteten i selskabets markeder fortsat er meget lav.

Det oplyser det danske selskab i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal tirsdag. Der er dog ikke længere helt så langt til en acceptabel gennemsigtighed, lyder budskabet fra Thomas Schulz, der er administrerende direktør hos FLSmidth.

- Vi er ikke alt for langt væk, men det ville have været for tidligt at offentliggøre forventninger endnu, fordi vores ordreindgang og realisering af omsætning er meget tungt påvirket af nedlukningstiltag i forskellige lande, siger FLS-topchefen til Ritzau Finans.

- Hvis man tager lande som Chile, Peru, Indien og Sydafrika, er det meget store markeder for os, og tiltagene kører op og ned. I et land som Indien med mere end 20 pct. af vores ansatte siddende havde vi en fuld nedlukning, hvor intet rørte på sig overhovedet. Så blev der åbnet op i to uger, og så kom nedlukningen tilbage uden varsel, fortsætter han.

Den slags bølgeskvulp betyder, at også regnskabstallene, som FLSmidth får ind løbende, hopper meget op og ned.

- Der er simpelthen for stort et hul mellem vores best case og worst case, til at det ville give mening at give forventninger. Hvis vi eksempelvis har en ordre, hvor alt er klar til levering, men man ikke kan krydse grænsen, så kan man ikke bogføre den, siger Thomas Schulz.

- Nogle gange åbner grænsen kortvarigt, og så lukker den igen. Det skaber usikkerhed, og forventningerne skal give sikkerhed og ikke yderligere usikkerhed. Men vi har set over de seneste uger, at det hul bliver mindre og mindre. Når det er på et rimeligt niveau, vil vi øjeblikkeligt kommunikere, fortsætter FLSmidth-topchefen.

FORSTÅR GODT BUDSKAB FRA FINANSTILSYNET

Mandag udsendte Finanstilsynet herhjemme et meget klart budskab til de børsnoterede selskaber om, at tilsynet forventer, at selskaberne efterhånden igen kan komme med forventninger, efter at mange suspenderede prognoserne tidligere på året som følge af coronakrisen.

Og det budskab kan FLSmidth-ledelsen godt forstå, men specifikt for ingeniørkoncernen for Valby er det, at den er til stede i så mange forskellige lande på globalt plan med forskellige regler og situationer i relation til pandemien, at det fortsat ikke giver mening at udstikke en prognose.

- Vi kender budskabet og forstår det naturligvis også, men vi er eksponeret mod en masse lande i verden med komplet forskellige tiltag og situationer, siger Thomas Schulz.

- Vi kan nok alle blive enige om, at pandemien lige nu rammer betydeligt hårdere i Nord- og Sydamerika end i andre dele af verden. Det er omkring 40 pct. af vores forretning, der kommer derfra. Og der er også lande som Indien, hvor vi har en enorm andel af vores ansatte bosat, fortsætter han.

Han føler sig dog overbevist om, at visibiliteten i markederne vil blive bedre frem mod udgangen af året, fordi de lokale regeringer også får bedre overblik og en klarere idé om, hvordan krisen skal håndteres.

Med august på kalenderen er FLSmidth dog allerede godt en måned inde i tredje kvartal uden at kunne give forventninger, og det efterlader derfor ikke meget at give prognose for.

Ritzau Finans: Giver det stadig mening for jer at udstikke forventninger til 2020, når de ikke er kommet endnu?

- Ja, helt afgjort. Det er meget vigtigt for et selskab at give forventningerne - også internt, siger Thomas Schulz.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder