FLS/SME: Analytikere ser EBITA i den høje ende af forventninger

Udgivet den 19-09-2013  |  kl. 17:25  |  

Analytikerne forudser, at FLSmidths omsætning og indtjening lander i den høje ende af de intervaller, som ingeniørkoncernen gav for sine forventninger til hele 2013 i sit halvårsregnskab den 23. august - et regnskab, som i væsentlig grad var præget af ekstraordinære omkostninger og nedskrivninger.

Det fremgår af estimater indsamlet af SME Direkt blandt op til 15 aktieanalytikere.

Målt på medianen spår analytikerne nu en omsætning for hele året på 27,7 mia. kr. og et EBITA-resultat på 1313 mio. kr. Til sammenligning venter FLSmidth selv en omsætning på 26-28 mia. kr. og en EBITA-margin på 4-5 pct., hvilket kan omskrives til et EBITA-resultat på et sted mellem 1040 og 1400 mio. kr.

Korrigeret for, at Cembrit nu indgår som fortsættende selskab med en omsætning på 1,4 mia. kr. og nul i EBITA, har analytikerne sænket deres forventninger til omsætningen med 559 mio. kr. Analytikerne er gået mildere til værks i forhold til indtjeningen. Her er estimatet kun sænket med 825 mio. kr., selvom FLSmidth i halvårsregnskabet fortalte, at de ekstraordinære poster ville tynge EBITA med 873 mio. kr.

Husker man tilbage til offentliggørelsen af halvårsregnskabet var meldingen fra flere analytikere da også, at de nye forventninger til 2013 lå ret tæt på konsensus, hvis man korrigerede for de særlige poster.

De største korrektioner har analytikerne ikke så overraskende foretaget i Material Handling, der var den store skuffelse i halvårsregnskabet. Konsensus for omsætningen i divisionen er sænket med 396 mio. kr. til 4351 mio. kr., mens konsensus til EBITA er ændret til et minus på 399 mio. kr. fra et nulresultat.

Analytikernes mere negative syn på driftsindtjeningen i Material Handling skyldes især, at FLSmidth tog en engangsudgift på 323 mio. kr. som følge af en revurdering af ordrebeholdningen, mens det reducerede omsætningsestimat skal ses i lyset af, at omsætningen i første halvår var 258 mio. kr. under konsensus.

Til gengæld ser analytikerne lidt mere optimistisk på EBITA-indtjeningen for både Customer Services, Mineral Processing og Cement, end de gjorde før halvårsregnskabet i august. Konsensus for disse tre divisioner er samlet set blevet løftet med 65 mio. kr., fremgår det af estimaterne fra SME Direkt.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder