Valuta: Marginal svækkelse af dollar i marked med lav volumen

Udgivet den 11-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar svækkes marginalt torsdag morgen, men bevægelserne i markedet er yderst begrænsede og volumen til at overse.

Markedsdeltagerne ska ikke have noget i klemme inden den amerikanske inflationsrapport med de vigtige forbrugerpriser offentliggøres torsdag eftermiddag.

For det er inflationen, der som den ene af den amerikanske centralbanks centrale mandater, dirigerer pengepolitikken i verdens største økonomi.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag morgen i 104,92 mod 105,06 onsdag ved 17-tiden.

Kerneinflationen, hvor fødevarer og energi trækkes ud af den samlede beregning, er blandt de tunge vægte i Federal Reserves vurdering af prisudviklingen, og sammen med kerneprisindeks for personligt forbrug udgør de grundlaget for centralbankens pengepolitiske beslutninger, når det gælder inflationssiden.

Netop inflationen har længe vist sig modstridig, da fortsat pres på arbejdsmarkedet har stukket en kæp i hjulet i bankens forsøg på at bringe prisudviklingen ned på de 2 pct.s årlig stigning, der er målsætningen.

- Konsensus er en blød stigning på 0,2 pct. i kerne-indekset. Det vil naturligvis øge tilliden til, at FOMC vil være i stand til at sænke renten ret hurtigt, så jeg tror, at en 0,2 pct. stigning måske kan presse dollar beskedent ned, hvis sandsynligheden for en reduktion i september stiger, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

FOMC er den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee.

Federal Reserves og dermed udvalgets anden mandat er beskæftigelsen, og her har de seneste data, efter en lang række overraskende stærke indikationer om fortsat pres på arbejdsmarkedet, endelig vist sprækker i overfladen med tegn på en vis afmatning.

Det er ikke gået centralbankchef Jerome Powell næse forbi, og han advarede tirsdag om, at banken ikke må holde renten på det nuværende forhøjede niveau så længe, at det bringer det solide arbejdsmarked i fare.

For en markant nedtur for beskæftigelsen er selvforstærkende og vil i så fald sandsynligvis katalyserer en recession.

Markedet indregner på nuværende tidspunkt mere end 70 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse fra Federal Reserve i september, hvor det for en måned siden var 50/50 ifølge CME FedWatch.

Blandt de øvrige valutaer skiller britiske pund sig ud med en mindre styrkelse.

Det er vigende forventninger til en forestående rentenedsættelse i sommermånederne fra Bank of England, der er årsag.

Centralbankens cheføkonom, Huw Pill, der er medlem af Bank of Englands pengepolitiske udvalg, Monetary Policy Committee, vurderer onsdag, at prispresset i den britiske økonomi er vedvarende, og at tidspunktet for den første rentenedsættelse er et "åbent spørgsmål".

Samtidig signalerede hans kollega Catherine Mann, at hun sandsynligvis ikke vil stemme for en rentenedsættelse i august.

- Før det næste møde 1. august vil det pengepolitiske udvalg kun have et enkelt sæt data mere. Og et sæt data vil næppe være tilstrækkeligt til, at udvalget er i stand til at øge tillid til inflationsudviklingen, så de vil nok hælde til at vente på flere data, skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Samme analytikere tror dog på, at dataene vil forbedres hen over sommeren, og åbne for en rentenedsættelse i Storbritannien i september.

Euro koster torsdag morgen 1,0840 dollar mod 1,0823 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden, og pund sterling koster 1,2863 dollar torsdag morgen mod 1,2830 dollar onsdag.

Dollar koster samtidig 161,61 yen torsdag morgen mod 161,66 yen per dollar onsdag klokken 17.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯