Fransk Ørsted-konkurrent klarede sig lidt bedre end ventet i 2019

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 08:19  |  

Den franske energikoncern EDF, der konkurrerer med danske Ørsted på markedet for havvind, kom lidt bedre ud af 2019, end analytikerne havde forudset.

I hele 2019 voksede omsætningen med 71,32 mia. euro fra 68,55 mia. euro året forinden, og det var lidt mere end forventet. Analytikerne havde nemlig regnet med en omsætning på 70,35 mia. euro sidste år, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Driftsoverskuddet før renter, skat samt af- og nedskrivninger steg til 16,71 mia. euro i perioden fra 14,90 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne forventet et driftsoverskud på 16,30 mia. euro i 2019.

ØGET OVERSKUD FOR VEDVARENDE ENERGI

EDF, der går under det fulde navn Électricité de France, har aktiviteter inden for forsyning, og koncernen udvikler også vedvarende energiprojekter som landvind, solenergi og havvind.

For det sidstnævnte forretningsområde, EDF Renewables, voksede driftsoverskuddet til 1,19 mia. euro fra 856 mio. euro året forinden.

Det svarer til en organisk vækst på 33,5 pct., fremgår det af selskabets regnskab, der er offentliggjort fredag morgen. De bedre takter skyldtes især fremgang i aktiviteterne inden for "udvikling og salg af strukturerede aktiver".

Der kom også mere gang i udbygningen af vedvarende energiprojekter hos EDF Renewables sidste år, og ved udgangen af året var bruttoporteføljen af projekter under konstruktion fordoblet.

Mere konkret voksede porteføljen af den type projekter, der er under konstruktion, til omkring 5 gigawatt (GW). Heraf er de 3,4 GW vindprojekter, mens 1,5 GW er solenergiprojekter.

- Omkostningerne til udvikling og support steg for at holde trit med forretningsvæksten sammen med udvidelsen til nye områder og for at støtte innovation og digitaliseringsprojekter, skriver EDF i regnskabet.

FRANSK VINDER

I juni blev den franske koncern udråbt som vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig lige for næsen af blandt andet den danske energikoncern Ørsted, der også havde budt ind.

Dermed vandt EDF retten til at opføre en havvindmøllepark på 600 megawatt (MW) ved Dunkerque i Frankrig.

Energikoncernen har desuden slået sig sammen med Shell i USA, hvor de to selskaber har budt ind på udbudsrunder for havvind med et projekt, der går under navnet Atlantic Shore.

Indtil videre er det ikke lykkedes for de to selskaber i fællesskab at lande en sejr på det store amerikanske marked for havvind.

Oliegiganten Shell fik dog succes i en udbudsrunde for havvind i den amerikanske stat Massachusetts sidste år.

Selskabet tog sejren sammen med sin anden partner i USA, EDP Renovaveis, og sammen udvikler de to selskaber projektet Mayflower Wind.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder

Seneste nyheder