Fransk oliekæmpe lander bedre end ventet - fastholder udbytte

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 10:34  |  

Franske Total, der er et af verdens største olieselskaber, er kommet bedre end ventet ud af tredje kvartal, hvis man ser på koncernens samlede justerede nettoresultat, der lander på 848 mio. euro mod en forventning blandt analytikerne på 478 mio. euro, ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Det er dog 72 pct. lavere end i samme kvartal sidste år, hvor overskuddet løb op i 3 mia. euro.

Samtidig fastholder Total sin udbyttebetaling for tredje kvartal på 0,66 euro per aktie.

- Efter et andet kvartal, hvor koncernen stod over for ekstraordinære omstændigheder med oliepriser, der faldt ned under 20 dollar per tønde og en meget stærk afmatning i den globale aktivitet relateret til sundhedskrisen, har det gavnet koncernen i tredje kvartal, at oliepriserne er steget til over 40 dollar per tønde takket være en stærk disciplin fra Opec+ (Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, red.) ligesom en tilbagevenden i efterspørgslen efter petroleumsprodukter til vejtransport også har gavnet, udtaler Totals administrerende direktør, Patrick Pouyanné, i regnskabet.

Omvendt har lave priser på naturgas trukket den anden vej sammen med markant lavere marginer på raffinering som følge af den overskydende produktionskapacitet i forhold til efterspørgslen og større lagre, fremgår det i regnskabet.

Total-aktien stiger fredag formiddag 2,75 pct. til 25,82 euro på børsen i Frankrig.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder