Fredagens aktier: Mærsk til tops i af C25 i grøn afslutning på ugen

Udgivet den 20-11-2020  |  kl. 17:05  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsk sejlede fredag med sektoren til toppen af eliteindekset, og et andet tidligere Mærsk selskab, Maersk Drilling, endte blandt de tre mest stigende aktier på børsen.

Sidst på dagen blæste Vestas til tops med et plus på 4,2 pct. til 1242 kr. og slog dermed rekorden fra torsdag. Også Ørsted satte rekord med et plus på 3,0 pct. til 1136 kr.

Samlet steg C25 med 1,6 pct. til 1595,8 fredag, og samlet blev det til lille plus over ugen. I sidste uge gik indekset på weekend i 1578,9.

Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, siger, at udviklingen de seneste tre dage med fremgang viser, at der er kommet stabilitet ind i markedet:

- Nu er præsidentvalget ude af bøgerne, og vi har vænnet os til, at der kommer en vaccine mod corona, hvor det nu er et spørgsmål om tid, før vaccinen kommer. Det er sundt for markedet, siger Mads Zink.

Mærsk har efter onsdagens regnskab og tirsdagens sene opjustering fået løftet kursmålet til 15.121 kr. fra 12.634 kr. af finanshuset JPMorgan, der gentager den positive anbefaling "overvægt", viser data fra Bloomberg News.

Derudover har markedet fået ratenyt fra Kina fra morgenstunden, hvor Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, stiger med 4,4 pct. til 1938,32.

På de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor Mærsk er markedsleder sammen med schweiziske MSC gennem 2M-alliancen, steg prisen med 9,0 pct., eller 136 dollar, til 1644 dollar per tyvefodscontainer (teu).

- Mærsk har gjort det godt gennem lang tid nu, og det er en trend, vi ser i sektoren generelt. Og den trend sejler Mærsk med på i dag, siger Mads Zink.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie steg med 3,9 pct. til 11.830 kr. Aktien er i denne uge steget med over 4 pct.

MAERSK DRILLING I TOP TRE

Blandt sidepapirerne kom Maersk Drilling med oppræciserede forventninger til hele 2020 i sin handelsopdatering for tredje kvartal. Selskabet ser nu et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 275-300 mio. dollar mod den tidligere forventning om 250-300 mio. dollar mod ventede 262,4 mio. dollar.

- Drilling er kørt ret stærkt op til tallene i dag efter at have været i modvind i lang tid. Den var nok kommet for langt ned, og dagens tal er udmærkede, siger Mads Zink.

Drilling-aktien steg 8,3 pct. til 190 kr.

UNIBREW SOM BUNDFALD

Royal Unibrew sank til bunds fredag, hvilket kunne hænge sammen med, at svenske Handelsbanken efter tirsdagens regnskab satte sin anbefaling af bryggeriaktien ned til "sælg" fra "hold" med et fastholdt kursmål på 650 kr., viste data fra Bloomberg News.

- Aktien er sivet lidt i ugens løb, men det er klart, at der også kommer lidt opmærksomhed om aktien, når en broker er ude og sænke en anbefaling. Men jeg tror ikke, det er hele grunden til, at vi ser Unibrew falde i dag, siger Mads Zink.

Unibrew-aktien endte i bunden af C25 med et fald på 1,0 pct. til 681,60 kr.

BOOZT HAR FØRSTE DAG PÅ BØRSEN I KØBENHAVN

Boozt gjorde fredag gjort sin entre på fondsbørsen i København, og det skete med en afregningskurs på 105 kr., og aktien krøb op i 110,30 kr.

Det var det andet selskab, der trådte ind på børsen i denne uge. I onsdags var det Huscompagniet, der lagde ud med en noteringskurs på 117 kr. Fredag steg aktien 0,2 pct. til 117,20 kr.

Også blandt sidepapirerne nedjusterede Agat Ejendomme sine forventninger til koncernresultatet før værdireguleringer, resultat af restaktiviteter og skat, hvilket skete torsdag aften.

Fredag sendte investorerne aktien ned med 3,4 pct. til 1,99 kr.

Også en nedjustering fra Nordic Shipholding satte aktien under pres. Den faldt med 5,3 pct. til 0,36 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder