Fredagens aviser med Falck, Danske Bank og Huscompaniet

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:22  |  

BØRSEN

FALCK VIL AF MED EN FJERDEDEL AF KONCERNEN

Topchef i Falck, Jakob Riis, vil skabe en ny Falck-koncern med fokus på ambulancedrift og sundhedsydelser i fire lande. Selskaber, der omsætter for 3 mia. kr., skal afvikles. (Forside, side 6-7)

EQT BEKRÆFTER HUSCOMPAGNIETS VEJ MOD BØRSEN

Huscompagniet vil på børsen, bekræfter kapitalfonden EQT, der ejer selskabet og nu for første gang udtaler sig om planerne. (Side 9)

ARLAS KUNDER EFTERSPØRGER FLERE BILLIGERE PRODUKTER

Arla-topchef Peder Tuborgh havde efter finanskrisen succes med øget fokus på billigere ost og smør. Nu gentages øvelsen. (Side 10)

BETTER ENERGY HENTER TRECIFRET MILLIONLÅN FRA NY FOND

Danmarks Grønne Investeringsfond giver trecifret millionhjælp til solcelle-energiselskabet Better Energy for at sætte fart på den grønne omstilling. (Side 12)

NORDEN SKABTE SIG OM TIL EN NY SLAGS REDERI

Rederiet Norden gik igennem omstillingsproces, der godt kan minde om Mærsks - fra skibsejer til sejlende speditør. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

HUSCOMPAGNIET BRYDER FLERE ÅRS BØRSTØRKE

Den danske typehusproducent Huscompagniet vil på børsen. Går alt efter planen, sættes aktierne i det nye selskab til salg om cirka en måned. Dermed får det danske hovedmarked den første børsnotering i flere år. (Forside, side 8)

VIRKSOMHEDER SER KVIT OG FRIT STORT PÅ LOVKRAV

Siden 2013 har et lovkrav pålagt landets største virksomheder at fremme ligestillingen i deres bestyrelser. Alligevel har halvdelen af virksomhederne otte år senere ikke én eneste kvinde i deres bestyrelser. (Side 6-7)

DANSKE BANK FINDER IGEN FEJL I TUSINDVIS AF KUNDESAGER

Danske Bank har fundet frem til en række fejl i tusindvis af kundesager. Banken har nu nedsat en ny centralenhed, der skal sikre en hurtig og transparent løsning på de gamle sager. (Side 9)

NU BEGYNDER DANSK EKSPORT EVENTYR TIL INDIEN

Danmark har indgået "et grønt strategisk partnerskab" med Indien, og der er flere spæde tegn på, at eksporteventyret endelig begynder at tage form. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK OPDAGER NYE FEJL I TUSINDVIS AF KUNDESAGER

Danske Bank har fundet adskillige tusinde sager, hvor banken har lavet fejl, som i en del tilfælde kan have kostet kunderne penge. Oprydningen blev sat i gang, da topchef Chris Vogelzang tiltrådte, og han lover, at gravearbejdet fortsætter. Fra ekspertside er dommen over banken hård. (Forside, side 6-7)

DANSK TURISME RISIKERER MILLIARDTAB EFTER NYE CORONANEDLUKNINGER

Det rammer hårdt, at de tyske turister ikke kan rejse ind i Danmark. Især feriehusudlejningen bliver ramt. (Side 10)

HUSCOMPAGNIET VIL INDTAGE BØRSEN PÅ RYGGEN AF DANSKE VÆKSTPLANER

Efter en turbulent tid med blandt andet nedlukninger i udlandet vil Huscompagniet nu indtage børsen med en mere klar og ren linje. Den danske forretning skal være vækstcasen for typehusvirksomheden. (Side 14)

ANSVARLIGE INVESTERINGER KAN ØGE RISIKOEN FOR LAVERE AFKAST

Prisen for at ekskludere virksomheder og aktiver som investeringer vil være et lavere forventet afkast, en forøget risiko eller begge dele, mener tidligere overvismand Michael Svarer og professor Peter Løchte Jørgensen. (Side 20)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder