Fredagens danske avisuddrag med Chr. Hansen, Vestas og hjælpepakker

Udgivet den 15-01-2021  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

RIGSRETSSAG BLEV UUNDGÅELIG FOR STØJBERG

Et bredt flertal i Folketinget med støtte fra Jakob Ellemann-Jensen vil have Inger Støjberg for Rigsretten. De juridiske argumenter er uafvendelige, konkluderer flertallet. (Forside, side 20-21)

KAPITALFOND VIL SÆLGE BYGGEKOMET FOR MILLIARDBELØB

Kapitalfonden Catacap er i skjul i gang med at forberede salget af byggekoncernen Casa, som milliardæren Michael Mortensen står bag. (side 6-7)

CHR. HANSEN TRODSER SVAG DOLLAR OG REALISERER STÆRK VÆKST

Ingrediensselskabet Chr. Hansen har overrasket analytikerne med en organisk vækst på 10 pct. i første kvartal trods en svækket dollar. Meget tyder dog på, at selskabets aktie er kommer lidt for højt op, da investorerne trods gode væksttal sende kursen ned. (side 8)

OLIEGIGANT VINDER AMERIKANSK HAVVINDSUDBUD FORAN ØRSTED

Ørsted tabte onsdag en rekordstor udbudsrunde for havvind i USA, hvor oliegiganten Equinor i stedet ryddede bordet. (side 10).

VESTAS VARSLER FYRINGER EFTER OPKØB AF MHI VESTAS

Sammenlægningen af de to vindselskaber står nu til at føre til afskedigelser. Vestas har torsdag varslet fyringer af cirka 220 ansatte i Danmark og Storbritannien i alt. (side 12)

VIRKSOMHEDER VENTER TABT SALG FOR 85 MIA. KR.

Ifølge en rundspørge fra Dansk Industri venter danske virksomheder, at omsætningen dykker med 14 pct. i første kvartal af 2021 mod samme periode sidste år. Det svarer til et tabt salg på omkring 85 mia. kr. (side 13)

PENSIONERS RISIKOKAOS SKAL TJEKKES

Flere partier vil gøre op med, at pensionsselskaber konsekvensfrit kan bryde rammer for risiko. Ministerium varsler eftersyn. (side 16)

90,5 MIA. KR. AF INDKOMST GÅR TIL OPSPARING

Danskerne har sparet 47,5 mia. kr. mere op i 2020 end i 2019. Det er penge, der hurtigt kan omsættes til forbrug, lyder det fra overvismand. (side 18-19)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

EU VIL AF MED SÆRLIG HANDEL MED GRØN STRØM: REGERINGEN SIGER NEJ

EU er på vej med et nyt direktivt, der skal gøre det nemt at gøre op med virksomheders handel med grøn strøm. Klimaminister Dan Jørgensen og regeringen siger dog nej. (Forside + side 6-7)

EU-HJÆLPEPAKKE PÅ VEJ TIL DANSKE FISKERE

EU-Kommissionen er på vej med en hjælpepakke, der skal dække en stor del af de tab, som de danske fiskere har lidt som følge af brexit. (side 4)

DETAIL- OG MODECHEFER: NEDLUKNINGEN ER VÆRRE END I FORÅRET 2020

Den nuværende nedlukning er værre end i foråret 2020, advarer mode- og detailchefer, efter at nedlukningerne flere steder i Europa er blevet forlænget. (side 8)

BERLINGSKE BUSINESS

EKSPERTGRUPPE FORESLÅR KØREPLAN FOR GENÅBNINGEN

Regeringens ekspertgruppe har udstukket en optimal kurs for, hvornår de forskellige områder og brancher i samfundet står for tur. (Forside, side 4-5)

DANSKE HJÆLPEPAKKER KRITISERES AF BRANCHEORGANISATION

Siden coronakrisen brød ud har Danmark godkendt hele 32 hjælpepakker. Brancheorganisationen SMVdanmark kritiserer det høje antal. (side 6)

ERHVERVSPROFILER SKAL STYRE STATSLIG MILLIARDFOND

En række kendte erhvervsprofiler skal stå i spidsen for Danmarks Genopretningsfond, der skal hjælpe store virksomheder med at komme igennem krisen. (side 7)

/ritzau/FINANS

Anders Krog Kristiansen

Tags:  newspaper❯ 

Relaterede nyheder