Fredagens danske avisuddrag med Vestas, Danske Bank og Scandic

Udgivet den 04-07-2014  |  kl. 07:08  |  

BØRSEN:

DANSK TOPCHEF SKAL BØRSNOTERE SCANDIC-HOTELLER

Den kapitalfondejede hotelkæde Scandic Hotels, der har 235 hoteller og en milliardomsætning, skal børsnoteres og den forholdsvis ukendte dansker Frank Fiskers er manden, der er blevet udset til at stå for processen. (Forside og side 6-7)

TOPCHEF: VESTAS TÆT PÅ ORDRER AF HAVVINDMØLLE

Vestas og partneren Mitsubishi er på nippet til at sikre ordrer på den store havvindmøllemodel kaldet V164, meddeler topchefen for Vestas Offshore Wind, Jens Tommerup. Udmeldingen kommer bag på analytikerne. (Side 8)

ØSTERGAARD-NIELSEN SLÅET AF OW BUNKER

Oliemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen og hans ejerskab af Bunker Holding fortsætter med at vokse i et betydeligt langsommere tempo end hovedkonkurrenten OW Bunker. Indtjeningen er dog på vej op i selskabet. (Side 10)

DANSK BANK-MOBILHIT GÅR PÅ NETTET

Danske Banks populære MobilePay går nu på nettet, hvor app'en kan bruges til at betale i webbutikker, såfremt kunderne har et internationalt kreditkort. Dankort og Visa-Dankort fungerer endnu ikke med MobilePay, da det styres af Nets. (Side 11)

BERLINGSKE BUSINESS:

FYRET VESTAS-DIREKTØR VIL KÆMPE FOR SIT HÅNDTRYK

Den afskedigede danske Vestas-direktør Henrik Nørremark vil ikke længere passivt vente på sit gyldne håndtryk fra sin tidligere arbejdsgiver. I denne måned tager hans advokat fat på en civil retssag mod Vestas for at få håndtrykket til 8,5 mio. kr. (Forside og side 4)

JAGTSÆSONEN ER GÅET IND I FARMABRANCHEN

Jagtsæsonen er gået ind i farmabranchen og det er især amerikanske medicinalselskaber, der har den store riffel fremme på jagt efter europæisk bytte blandt biotek- og medicinalvirksomheder. Ofte har opkøbsforsøgene været mere eller mindre fjendtlige. (Forside og side 9)

MOBILEPAY GÅR PÅ NETTET

Danske Bank udvider atter MobilePays betalingsmuliger. Nu kan den populære betalingsapp også bruges til betaling i netbutikker, med mulighed for at knytte et betalingskort, som f.eks. Mastercard, til appen. Planerne rækker dog til langt mere, bl.a. medlemskort og fordelskort. (Side 6)

INGEN UDSIGT TIL HURTIG TELEFUSION I DANMARK

Trods en godkendelse fra EU til en storfusion af E-Plus og Telefónica i Tyskland, har en konsolidering i den danske telesektor lange udsigter. Eksperter og branchen selv er ellers enige om, at fusioner er nødvendige. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI:

POLITIKERE KRÆVER ÅBENHED OM NETS

Den vidtrækkende Se og Hør-skandale om læk af borgeres dybt private oplysninger får nu flere politikere til at kræve, at datacentraler som Nets, der står bag Dankortet, skal offentliggøre Finanstilsynets rapporter om it-sikkerhed. (Forside og side 6-7)

TELMORE-SUCCES KAN INDLEDE NY RUNDE I MOBILKRIGEN

Der lurer en kommende mobilkrig på det danske marked, efter at selskabet Telmore har haft overvældende succes med sit nye Telmore Play. 10.000 kunder har på tre uger takket ja til Telmores nye tilbud. (Side 2)

DANSK MEDICINCHEF MIDT I ORKANEN

Den danske direktør Flemming Ørnskov befinder sig midt i stormvejret omkring et fjendtligt overtagelsesforsøg i medicinalbranchen. Han afviser dog pure, at hans selskab Shire skal sælges til de anmassende amerikanere. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk