Fredagens obligationer: Nervøsitet om coronastøtte gav rentefald

Udgivet den 20-11-2020  |  kl. 17:00  |  

Nervøse handlere sendte fredag renten på den toneangivende tiårige statsobligation ned med 2 basispoint til minus 0,47 pct. Dermed er renten i ugens løb faldet med 4 basispoint.

Faldet kom efter en udmedling sent torsdag, hvor den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, og den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, var i krydsild, da Mnuchin sendte et brev til Powell, hvori han udbad sig, at centralbanken returnerer udbrugte midler øremærket pandemilån til blandt andet virksomheder og non-profit organisationer.

Kalenderen for fredag var forholdsvist tyndt besat med økonomiske nøgletal, hvor fokus under de hjemlige himmelstrøg var på den danske forbrugertillid for november og lønmodtagerbeskæftigelsen for september.

Overordnet faldt forbrugertilliden til minus 7,6 fra minus 6,2 måneden før, fremgik det af tal fra Danmarks Statistik.

Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen vurderede, at faldet i forbrugertilliden kan tilskrives manglende udbetaling af feriepenge samt stigende smittetal og skærpede restriktioner.

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med yderligere 10.000 personer i september.

Tal fra eurozonen viste, at forbrugertilliden i november var på minus 17,6 i den foreløbige opgørelse mod ventet minus 18,0.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder