Fredagens obligationer: Renten dykkede på dag med få nøgletal

Udgivet den 11-01-2019  |  kl. 17:19  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt fredag omkring 2 basispoint til 0,15 pct. Det er stort set på linje med renteudviklingen blandt statspapirer med tilsvarende løbetid i både Frankrig og Tyskland.

Fredagens lukkeniveau var 4 basispoint lavere, end da de danske handlere sidst gik på weekend. Renteniveauet var i løbet af handelsdagen nede at flirte med det laveste lukkeniveau hidtil for statspapiret.

Det lyder på 0,14 pct. og blev nået i den første uge af i år, hvor skuffende kinesiske inflationstal og budgetkrisen i USA sendte investorerne mod sikker havn-investeringer.

Der var fredag ikke mange input i kalenderen, som investorerne kunne skele til. Stort set eneste punkt var tal for kerneinflationen i USA i december. Den endte - helt som ventet - med at vise en stigningstakt på 2,2 pct. på årsbasis.

Forbrugerpriserne steg 1,9 pct. i julemåneden, hvilket også var som ventet. Det giver dog den amerikanske centralbank mulighed for at være afventende med at hæve renten.

- Der er ikke tegn på, at inflationen er på vej til at eksplodere mellem hænderne på Fed-direktørerne. Fed-direktørerne vil dog ikke tøve med at stramme renten, hvis inflationen accelererer kraftig, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
2,86%
 
10:46:01

 
1,89%
 
10:46:01

 
-1,77%
 
16/01/19

 
-2,04%
 
10:46:01

 
-9,52%
 
10:46:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder