Fredagens obligationer: Renten steg lidt efter forbrugertillidstal

Udgivet den 20-05-2022  |  kl. 17:11  |  

Renten steg et enkelt basispoint fredag, hvor forbrugertilliden i eurozonen steg mere end ventet, mens der i Danmark blev registreret den laveste af samme slags nogensinde.

I dagens løb var renten på den danske tiårige statsobligation oppe med 5 basispoint, men i sidste ende endte den kun et enkelt basispoint højere fra niveauet torsdag i 1,30 pct.

Den danske forbrugertillid viste fredag morgen et fald i maj til minus 22,4 fra minus 20,9 måneden før.

Hos Handelsbanken blev faldet beskrevet som et "choktal" af cheføkonom Jes Asmussen.

- Vi danskere har aldrig nogensinde været mere pessimistiske. Stigende priser og renter samt måske også udsigten til faldende boligpriser er en trist cocktail for forbrugerne. Det virker næsten uundgåeligt, at privatforbruget vil falde, lyder det i en kommentar.

Forbrugertilliden i eurozonen steg i maj til indeks minus 21,1 mod en ventet stigning på minus 21,5 fra niveauet minus 22 i april, viser en foreløbig opgørelse.

Inden markedsåbning kom tal for de tyske producentpriser i april, der viste en stigning på 2,8 pct. sammenlignet med måneden før og på 33,5 pct. i forhold til april sidste år. På månedsbasis var der ventet en stigning på 4,9 pct., mens der på årsbasis var ventet en stigning på 31,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯