Fredagens obligationer: Renter steg efter inflationstal og før forhandlinger

Udgivet den 26-05-2023  |  kl. 17:02  |  

Dugfriske inflationstal og en afventende stemning forud for flere forhandlinger om USA's gældsloft gav rentestigninger på det danske obligationsmarked fredag, hvor forhandlingerne efter planen skulle genoptages efter lukningen af det danske marked.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation endte dagen i 2,83 pct. efter en stigning på 5 basispoint. I morgentimerne toppede renten i 2,86 pct., som var det højeste niveau siden starten af marts.

Også de amerikanske renter steg i dagens løb, da der stadig ikke er kommet et gennembrud i forhandlingerne mellem politikerne i Washington om en forhøjelse af gældsloftet. Derfor hersker der stadig bekymring for, om den amerikanske stat i yderste konsekvens må misligholde nogle af sine obligationslån, hvilket har sendt kurserne ned og renterne i vejret på amerikanske statspapirer.

Den udvikling blev forstærket efter offentliggørelsen af den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål, PCE Core. Det viste en overraskende stigningstakt på 4,7 pct. på årsbasis i april, mens priserne steg med 0,4 pct. i forhold til måneden før.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News estimeret en fremgang på 4,6 pct. på årsbasis - samme niveau som måneden før. På månedsbasis var der ventet en stigning på 0,3 pct.

Fredagens inflationstal er et af de afgørende datapunkter for centralbankens beslutningstagere og beskrives som Federal Reserves foretrukne inflationsmål.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯