Fredagens obligationer: Rolige rentebevægelser med lille stigning

Udgivet den 14-08-2020  |  kl. 17:05  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg fredag med 1 basispoint til minus 0,30 pct.

Hjemlige nøgletal fra morgenstunden viste, at dansk BNP dykkede markant i andet kvartal med et historisk fald på 7,4 pct. set i forhold til kvartalet før.

Også europæiske nøgletal bekræftede, hvad der var frygtet - at den europæiske økonomi var særdeles hårdt presset i andet kvartal - da BNP for eurozonen som ventet skrumpede med 12,1 pct. i forhold til kvartalet før.

- Hele Europa er gået i rødt som følge af coronakrisen. Der er ingen europæiske lande, der kan fremvise fremgang i andet kvartal, siger Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

Fredag viste amerikanske nøgletal, at det amerikanske detailsalg steg igen i juli, og selv om tallet for måneden isoleret set var en skuffelse i forhold til markedskonsensus, bidrager et stigende detailsalg alligevel til genopretningen af økonomien efter coronakrisen.

I juli steg detailsalget i USA med 1,2 pct. sammenlignet med juni.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en fremgang på 2,1 pct., men det hører dog også med til historien, at tallet for juni samtidig blev oprevideret til en fremgang på 8,4 pct. fra en tidligere rapporteret stigning på 7,5 pct.

Den amerikanske industriproduktion steg 3,0 pct. i juli, hvilket var helt som ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede en stigning på netop 3,0 pct. Tallet for måneden før blev revideret op til 5,7 pct. mod tidligere rapporteret 5,4 pct.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan steg i august til 72,8 fra 72,5 måneden før, viste en foreløbig opgørelse fredag eftermiddag.

Økonomerne havde ventet et marginalt fald til 72,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder