Fredagens obligationer: Uændret rente på dag med blandede nøgletal

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 17:04  |  

Der var fredag ro på rentefronten, og over dagen var der ikke de store sving. Den tiårige danske statsrente endte i minus 0,31 pct., hvilket var uændret i forhold til slutniveauet torsdag og 7 basispoint under niveauet sidste fredag.

Et spirende håb om en delvis handelsaftale mellem USA og Kina sendte ellers fredag morgen renten lidt op, og der var stigninger i de amerikanske renter.

Håbet blev tændt af kommentarer fra Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sent torsdag om, at Washington er ved at være tæt på en handelsaftale med Kina.

Dagens buket af nøgletal bød på endelige forbrugerpriser i eurozonen, der kom ind helt som ventet.

Fra USA blev der budt på blandt andet Empire Manufacturing, tal for industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen. Samlet var det en blandet buket.

Erhvervstilliden i New York-regionen målt ved Empire State Manufacturing-indekset faldt til 2,9 i november fra 4,0 måneden før. Dermed udviklede tillidsindekset sig svagere end forudset, da der ifølge Bloomberg News var ventet et indeks på 6,0.

Detailsalget i USA udviklede sig stærkere end forudset i oktober. Salget steg med 0,3 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Den amerikanske industriproduktion og kapacitetsudnyttelse skuffede derimod begg.

Industriproduktionen faldt 0,8 pct. i oktober, hvilket var mere end ventet af økonomerne, der ifølge Bloomberg estimerede et fald på 0,4 pct. Tallet for måneden før blev revideret op til minus 0,3 pct. mod tidligere rapporteret minus 0,4 pct.

Kapacitetsudnyttelsen landede på 76,7 pct. i oktober, hvilket var lavere end ventet, idet økonomerne havde estimeret 77,0 pct. Måneden før var udnyttelsen 77,5 pct.

/ritzau/FINANS

Ritzau

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯ 

Relaterede nyheder